back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η Εισαγγελία Ανηλίκων ανέλαβε την έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών στην” Κιβωτό του Κόσμου” Μέχρι τώρα, η υπόθεση βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας. Παράλληλα ,με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διενεργείται έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, ενώ θα αναζητούν οι υπεύθυνοι. “Αυτό που δεν μπορούν να συγχωρέσουν κάποια παιδιά, είναι ότι εμείς πήραμε τη θέση των γονιών τους”, είπε στον Alpha ο πατέρας Αντώνιος, εκφράζοντας τη λύπη του για τα καταγγελλόμενα. Πρόσθεσε ότι η Κιβωτός φιλοξενεί παιδιά τα οποία δεν ήξεραν από όρια και θέλουν να παραβατούν. Ερωτηθείς εάν οι καταγγελίες είναι δημιούργημα της φαντασίας των καταγγελλόντων, απάντησε: “Προφανώς”. “Η Κιβωτός του Κόσμου δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι Ιδιωτική Δομή και δεν είναι υπό την εποπτεία της”, δήλωσε, μιλώντας επίσης στον Alpha, o εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο παρελθόν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να βοηθήσει τον πατέρα Αντώνιο με κάποιου είδους εποπτεία, ο τελευταίος αρνήθηκε.

“Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους, όποιος κι αν είναι ο θύτης. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και “γκρίζες ζώνες” ελέγχου και επιβολής του νόμου”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. “Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα. Κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν”, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Παραδέχθηκε μη επαρκή έλεγχο στις δομές. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία για την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ακόμα συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Νέα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό “επικίνδυνο” για τη Δημοκρατία, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι “παρακολουθήσεις δεν είναι ένα ατύχημα, αλλά μέθοδος διακυβέρνησης” του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε σε ποια χώρα του δυτικού κόσμου έπειτα από τόσες αποκαλύψεις ο πρωθυπουργός θα βρισκόταν ακόμη στη θέση του, εγείροντας ζήτημα παραίτησης του Κ. Μητσοτάκη .Και κάλεσε για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησης του ή ακόμη και τον γενικό διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

“Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, κ. Νίκου Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Χωρίς την παρουσία του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, και του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, ξεκίνησε η δίκη τους στο Ειδικό Δικαστήριο, το πέμπτο την περίοδο της Μεταπολίτευσης, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016. Ο κ. Παππάς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο κ. Καλογρίτσας κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. “Πολιτική” χαρακτηρίζει τη δίωξή του, σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι γι’ αυτό και η στάση του θα είναι πολιτική.

Κατά περίπου 6% αυξήθηκαν επισήμως οι άνεργοι στη χώρα τον φετινό Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 942.164 άτομα τον Οκτώβριο, σε σχέση με τους 889.465 ανέργους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νέο παραλήρημα του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Χαρακτήρισε ως “ενδιάμεσους” των διεθνών συμφερόντων των Αμερικανών την Ελλάδα, τους Κούρδους αλλά και την Ταϊβάν, ενώ δήλωσε ευθέως πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

17 άτομα προφυλακίστηκαν με την υπόνοια εμπλοκής τους στην τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την Κυριακή, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Οι τουρκικές Αρχές αποδίδουν την ευθύνη στους Κούρδους μαχητές, παρότι οι ίδιοι αρνούνται την εμπλοκή τους. Τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης.

Την ίδια ώρα, η Tουρκία επαναπροωθεί συστηματικά δεκάδες χιλιάδες Αφγανούς στα σύνορά της με το Ιράν ή τους απελαύνει απευθείας στην πατρίδα τους, έχοντας προηγουμένως εξετάσει ανεπαρκώς ή και καθόλου το αίτημά τους για παροχή διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που δημοσιεύτηκε σήμερα.

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις, αναμένονται αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου

20 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα