back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Γκάρλαντ: Ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα στις έρευνες για τον Ν. Τραμπ είναι προς το δημόσιο συμφέρον

Διαβάστε επίσης

Ο διορισμός ανεξάρτητου εισαγγελέα για να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τρεις ημέρες μετά τη δήλωση υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές, είναι προς το “δημόσιο συμφέρον”, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης.

“Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, κυρίως της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου στις επόμενες προεδρικές εκλογές και της πρόθεσης του νυν προέδρου να θέσει υποψηφιότητα, αποφάσισα ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να διορίσω έναν ειδικό εισαγγελέα”, δήλωσε ο Μέρικ Γκάρλαντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε την αποστολή αυτή στον Τζακ Σμιθ, πρώην εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στο Κόσοβο.

Ο διορισμός ανεξάρτητου εισαγγελέα είναι “άδικος” και “πολιτικός”, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox.

Καταγγέλλοντας “τη χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης” στην αμερικανική ιστορία, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις έρευνες. “Επί έξι χρόνια το περνάω αυτό και δεν πρόκειται να το περάσω άλλο”, δήλωσε.

“Είναι ντροπή, το κάνουν αυτό μόνο και μόνο επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις”, συνέχισε ο πρώην πρόεδρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα