back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μειωμένες έως και 15% οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο

Διαβάστε επίσης

Μειωμένες ως και 15% σε σχέση με τις τιμές Νοεμβρίου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια για τον Δεκέμβριο που θα ανακοινώσουν το βράδυ της Κυριακής οι πάροχοι ρεύματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι τιμές τον επόμενο μήνα θα κυμανθούν από 32-35 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 37 λεπτά που ήταν η κατώτατη τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του νέου μοντέλου στη λιανική αγορά ρεύματος τον Αύγουστο.

Θα ακολουθήσει ως είθισται η ανακοίνωση των επιδοτήσεων για το Δεκέμβριο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα (εντός της επόμενης εβδομάδας) ώστε να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ των ονομαστικών χρεώσεων και των τελικών τιμών που θα πληρώσει ο καταναλωτής.

Εκτιμάται ότι η τελική χρέωση για τα νοικοκυριά στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 κιλοβατώρες το μήνα) θα διαμορφωθεί μετά την επιδότηση σε ανάλογα επίπεδα με αυτά του Νοεμβρίου, δηλαδή στα 16-17 λεπτά/κιλοβατώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η αποκλιμάκωση των χρεώσεων «προδιαγράφει» και χαμηλότερο συνολικό κονδύλι για τις επιδοτήσεις που όπως όλα δείχνουν θα καλυφθούν για έναν ακόμα μήνα αποκλειστικά από τα κονδύλια του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, χωρίς συνεισφορά του κρατικού προϋπολογισμού.

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα