back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στ. Γιαννακόπουλος: Η Ελλάδα είχε θέση σε αυτό το Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Η στιγμή του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού έφτασε!

Από την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2002, ο πλανήτης …παίζει μπάλα και το Κατάρ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Και μπορεί το συναίσθημα του να φτάνει κάποιος στο τέλος της διαδρομής και να σηκώνει το Κύπελλο στα χέρια του να είναι μοναδικό, ωστόσο, εξίσου σπουδαίο είναι και να συμμετέχει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

«Όταν είσαι πιτσιρικάς και κάνεις όνειρα με μια μπάλα στα πόδια πηγαίνοντας στο σχολείο, φαντάζεσαι κάποια στιγμή τα χαρτάκια με τους ποδοσφαιριστές που μάζευες, να έχουν και τη δική σου φωτογραφία.Το να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το όνειρο ενός μικρού παιδιού που γίνεται πραγματικότητα, είναι μαγικό συναίσθημα», δήλωσε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Η ιδιαιτερότητα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, η τελική φάση θα γίνει χειμώνα.

«Είναι το καλύτερο δυνατό timing γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Είναι πιο φρέσκοι από ότι θα ήταν στο τέλος μιας σεζόν και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να δούμε καλό ποδόσφαιρο», εκτίμησε.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου η οποία θα απουσιάζει από αυτό το Μουντιάλ, είχε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στο Κατάρ.

« Η Ελλάδα είχε θέση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναμπούμε στο δρόμο των μεγάλων τουρνουά γιατί βλέπουμε ότι η δουλειά που κάνει ο ομοσποδιακός μας τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ παίρνει ήδη μορφή. Υπάρχει ένας σταθερός κορμός με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές , μια εξαιρετική φουρνιά Ελλήνων παικτών και σταδιακά θα έρθουν και οι επιτυχίες».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός ότι στις περισσότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές.

«Αν καταλάβουμε ότι αυτό κάνει ζημιά και το αλλάξουμε, τοτε θα δούμε και καλύτερη Εθνική ομάδα αλλά και περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται εντός και εκτός συνόρων», ανέφερε.

Όσο για το ποια είναι τα προγνωστικά του για το φετινό Μουντιάλ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, «έφτιαξε» τη δική του οκτάδα για τα προημιτελικά: «Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία Αργεντινή, Βραζιλία και Ουρουγουάη, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις όπως εκείνη της Κροατίας που έφτασε στον τελικό του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα