back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στην Κίνα

Διαβάστε επίσης

Η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο κατέγραψε έως τις 3μμ τοπική ώρα σήμερα 232 μολύνσεις Covid-19 καθώς «τα κρούσματα αυξάνονται συστηματικά» ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Πεκίνο κατέγραφε μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων στη διάρκεια της εβδομάδας με τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό να καταγράφεται χθες Πέμπτη.

Παράλληλα νέα ξεσπάσματα της νόσου σημειώθηκαν σήμερα σε πολλές κινεζικές πόλεις παρότι η χώρα χαλάρωσε τα απαγορευτικά μέτρα αφαιρώντας το επιτρεπόμενο όριο ανθρώπων σε χώρους ψυχαγωγίας.

Συνολικά η Κίνα ανέφερε σήμερα 25.129 νέα εγχώρια κρούσματα από 23.132 που ήταν μια ημέρα νωρίτερα και να πλησιάσει το ρεκόρ της των 29.000 που είχαν καταγραφεί τον Απρίλιο στο απόγειο του ξεσπάσματος της Σανγκάης.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια του Πεκίνου έκανε σήμερα έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου

Με βάση μια σειρά μέτρων που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έχουν επιδιώξει να είναι πιο στοχευμένοι οι περιορισμοί κατά της COVID-19, οι οποίες έχουν πλήξει σφοδρά την οικονομία και έχουν πυροδοτήσει την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.

Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να τονίζει τη δέσμευσή της απέναντι στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων, που σύμφωνα με το Πεκίνο σώζει ζωές, ενώ τα ξεσπάσματα σε πολλές πόλεις οδηγούν σε συνεχιζόμενα τοπικά λοκντάουν.

Η συνοικία του Πεκίνου Τσαογιάνγκ, όπου βρίσκονται πρεσβείες και μεγάλα κτίρια γραφείων, κάλεσε τους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το σαββατοκύριακο καθώς χθες η πόλη κατέγραψε 466 μολύνσεις.

Αξιωματούχοι της πόλης προειδοποίησαν για την αυξανόμενη εξάπλωση των κρουσμάτων στην κοινότητα και είπαν ότι η πρόληψη και ο έλεγχος “βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο”.

Σήμερα το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες προς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους χώρους παραστάσεων και ψυχαγωγίας αίροντας τα όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε θέατρα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ μόνο όπως σε περιοχές χαμηλού κινδύνου όπου δεν έχουν καταγραφεί ξεσπάσματα.

Η μητρόπολη της Γκουαντζού, στα νότια της χώρας, η οποία είναι επίκεντρο του παρόντος ξεσπάσματος και έχει επιβάλει λοκντάουν σε μια σειρά από συνοικίες, ανέφερε σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα της περασμένης ημέρας.

Χθες, η Γκουαντζού ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή νοσοκομείων εκστρατείας και χώρους καραντίνας με σχεδόν 250.000 κλίνες για COVID-19.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα