back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Πιστεύω στη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στο πλαίσιο των διαπολιτισμικών περιηγήσεων του προγράμματος «Multaka Athens»– Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα», οκτώ παιδιά που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας  και στηρίζονται από το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) θα συμμετέχουν μαζί με τους συνοδούς τους σε περιήγηση στην Αρχαία Αγορά, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου  11:00 π.μ. και θα διαρκέσει μια ώρα.

Για αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μίλησε στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84, η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη.

Όπως εξήγησε, σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, σε δραστηριότητες που τους φέρνουν πιο κοντά με τον πολιτισμό, τα μουσεία και τις τέχνες.

«Η ξενάγηση  εμπίπτει σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε εκπονήσει μαζί με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορά πολιτιστικές περιηγήσεις που διοργανώνονται από κάποια άλλα παιδιά που έχουν μεταναστευτικό ή προσφυγικό προφίλ.Multaka σημαίνει σημείο συνάντησης και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την υλοποίησή αυτού του προγράμματος», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Δασκαλάκη, μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης θα ακολουθήσει μια σύντομη διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά, για τις εντυπώσεις τους και τους χώρους πολιτισμού που θα ήθελαν να επισκεφθούν στο μέλλον ενώ οι απαντήσεις τους θα καταγραφούν και θα ληφθούν υπόψιν στον σχεδιασμό  μελλοντικών δράσεων.

 «Το μήνυμά μας είναι ότι ο πολιτισμός, η τέχνη μεταμορφώνουν τις ζωές των ανθρώπων, τους δίνουν νόημα και δυνάμεις. Πιστεύω στη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης. Παιδιά που πιθανώς έχουν στερηθεί υλικά αγαθά , που ζουν με οικογένειες που τα φέρνουν δύσκολα πέρα, είναι παιδιά που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη, σαν το διψασμένο χώμα, τη δροσιά που φέρνει η επαφή με τη μεγάλη τέχνη, τα μεγάλα νοήματα, τις μεγάλες αξίες και αρχές», υπογράμμισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα