back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Ροκοφύλλου: Μέσα στο ζοφερό κλίμα που βιώνουμε αποτελεί μεγάλη κατάκτηση το ότι η σιωπή σπάει

Διαβάστε επίσης

Συγκλονισμένη από τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», εμφανίστηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου.

«Θέλω να ελπίζω ότι όλα όσα ακούγονται δεν ισχύουν. Πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας και δεν θέλω να καταδικάσω κανέναν. Όλοι μας γνωρίζουμε την πολύ καλή δουλειά του πατέρα Αντώνιου και είναι κρίμα να αμαυρώνονται όλες αυτές οι προσπάθειες από τέτοιες σκιές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα ”τρέξουν” γρήγορα τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση ώστε να μην υπάρχουν σκιές και όπου υπάρχουν ευθύνες, να τιμωρηθούν αμείλικτα και σκληρά εκείνοι που πρέπει. Τα παιδιά είναι το κέντρο του κόσμου, η συνέχειά μας, το μέλλον μας και ότι έχει σχέση με αυτά, αφορά όλη την κοινωνία», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Ροκοφύλλου, το αισιόδοξο μήνυμα μέσα στο ζοφερό κλίμα που βιώνουμε, είναι το γεγονός ότι η σιωπή σπάει και τόσο τα θύματα κακοποίησης όσο και ο οικογενειακός και φιλικός τους περίγυρος, τολμούν να μιλήσουν.

«Μέσα σε αυτή την ασχήμια που ζούμε, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μια φωτεινή αχτίδα. Ο κόσμος δεν φοβάται πλέον, έχει αρχίσει να μιλάει και αυτό αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση. Είναι σημαντικό να βγαίνουν στο φως τέτοιες υποθέσεις. Τα θύματα ζητούν να τα προστατεύσουμε και εμείς από την πλευρά μας αυτό πρέπει να κάνουμε, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα πλέγμα προστασίας και να δώσουμε λύσεις ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά», σχολίασε.

Σημείωσε δε, ότι σε αυτήν την κατεύθυνση έχει βοηθήσει το ίδιο το κράτος που γίνεται πλέον πιο φιλικό, αλλά και οι δομές προστασίας που έχουν δημιουργηθεί.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων καθώς και στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων τα οποία στηρίζουν συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική και κοινωνική καταπίεση).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα