back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας σε κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, στις επαρχίες Χαλέπι (βόρεια) και Χασάκα και κυρίως στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε μέσω Twitter ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού, δημοσιεύοντας και φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση. Η Άγκυρα κατηγορεί τους Κούρδους της Συρίας και το PKK για την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή, παρότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, απέρριψαν την κατηγορία πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών μετά τις καταγγελίες σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Το ένα πρόσωπο φέρεται να είναι στέλεχος της Κιβωτού και σε βάρος του έγινε η πρώτη καταγγελία από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική παρενόχληση. Τα άλλα τρία πρόσωπα είναι εργαζόμενοι σε δομές, σε βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά.

Αφιερωμένες στο παιδί οι σημερινές εκπομπές του ΑΘΗΝΑ 9,84 με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματά του. Ο σταθμός της πόλης φιλοξενεί μέσα από τις εκπομπές του απόψεις εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, κοινωνικών δομών και οργανισμών και ενημερώνει για όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε ως κοινωνία προκειμένου να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.

Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θα διαρκέσει περίπου δύο με τρεις εβδομάδες και θα περιέχει προϊόντα όπως κρέατα και γλυκά. Εξετάζεται αν σ’ αυτό θα προστεθούν και τα αναψυκτικά.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση στη Γερμανία, κυρίως κατά τους μήνες Ιανουάριο με Φεβρουάριο, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές, Ραλφ Τίσλερ. Μιλώντας στη Welt εκτίμησε ότι η τεταμένη κατάσταση στον ενεργειακό εφοδιασμό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση στις διακοπές ρεύματος τους επόμενους μήνες, τοπικές και χρονικά περιορισμένες διακοπές, όπως διευκρίνισε.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκαν τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις 11 και μισή το πρωί σε δρόμους του δήμου Αιγάλεω λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου. Μεταξύ αυτών και σε τμήματα της Ιεράς Οδού.

Σε λειτουργία και πάλι ο λογαριασμός του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ να αρθεί η αναστολή του, απόφαση που είχε ληφθεί μετά την αιματηρή επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Ο νέος ιδιοκτήτης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να τοποθετηθούν σε «δημοσκόπηση» που οργάνωσε στην πλατφόρμα και η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της επιστροφής του Τραμπ σ’ αυτήν.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα