back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει θέμα κυρίως τη λειτουργία της δομής και τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και τις αρχές, μετά τις καταγγελίες. Στη σύσκεψη προβλέπεται να λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Την ίδια ώρα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών σε βάρος του κληρικού πατέρα Αντώνιου. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. “Κιβωτό του Κόσμου”», τονίζει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος ανακοινώνοντας πως αποφάσισε να απαγορεύσει την τέλεση ιεροπραξιών για τον πατέρα Αντώνιο, μέχρι την εκδίκαση της απόφασης.

Την ευχή να διαλευκανθούν άμεσα οι καταγγελίες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αναφερόμενη γενικότερα στις δομές φιλοξενίας παιδιών, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας τόνισε, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αποιδρυματοποίησης των παιδιών, καθώς όπως είπε, «μία δομή, όσο καλή και να είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος».

“Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου” διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στις έρευνες, σχετικά με τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. “Εάν προκύψουν ευθύνες οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όποιοι και να είναι” τόνισε.

«Όποιοι κι αν είναι κάθε φορά οι υπεύθυνοι στις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, ακόμα και αν τιμωρηθούν για τις πράξεις τους, τα μεγάλα θύματα είναι πάντα τα ίδια τα παιδιά γιατί εξακολουθούν να ”κακοποιούνται” από το ίδιο το σύστημα και στο τέλος βρίσκουν και τον μπελά τους», ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν από τις τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι. Στο μεταξύ ένας Τούρκος στρατιώτης και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος στην τουρκική επαρχία Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία, σήμερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην Ουκρανία, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας, χθες βράδυ και σήμερα πρωί, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας χαρακτήρισε τις εκρήξεις ως “απαράδεκτες” και κάλεσε όποιον βρίσκεται πίσω από αυτές να τις σταματήσει άμεσα.

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Από την δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τοιχοποιία στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Παναγούλα στη πόλη την Ζακύνθου. Για τον λόγο αυτό, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου απέκλεισε το σημείο υπό το φόβο νέων σεισμικών δονήσεων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς περαστικών.

Και ο καιρός

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις για αύριο, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες . Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα