back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος: Τα παιδιά είναι πάντα τα μεγάλα θύματα

Διαβάστε επίσης

«Όποιοι κι αν είναι κάθε φορά οι υπεύθυνοι στις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, ακόμα και αν τιμωρηθούν για τις πράξεις τους, τα μεγάλα θύματα είναι πάντα τα ίδια τα παιδιά γιατί εξακολουθούν να ”κακοποιούνται” από το ίδιο το σύστημα και στο τέλος βρίσκουν και τον μπελά τους», ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου.

«Πριν από λίγο καιρό κατηγορήθηκε έντονα από την υφυπουργό Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ) στην Καλλιθέα για περιστατικά σεξουαλικής και σωματικής κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Έκλεισαν ένα χώρο ο οποίος είχε προσφέρει στα παιδιά και τελικά η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι δεν συνέβαινε τίποτα το παραβατικό. Τελικά, την πλήρωσαν τα παιδιά τα οποία τα πήραν και τα πέταξαν δεξιά και αριστερά», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» διαχειρίζεται 10 νέες υποθέσεις παιδιών θυμάτων βίας ανά ημέρα και ενημερώνει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για 7 παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο καθημερινά.

Παράλληλα, περιέγραψε τις δράσεις που πραγματοποιεί κατά καιρούς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως η πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» με στόχο να ενημερώσει, συζητήσει, καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να αφυπνίσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό φαινόμενο της κακοποίησης παιδιών

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ως φορέας προάσπισης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, ενώνει δυνάμεις με 800 φορείς σε όλο τον κόσμο ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίηση των παιδιών που βασανίζει την παιδική αθωότητα και στις 24 Νοεμβρίου 2022, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για το φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημών του της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας να ενισχύσουν την ήδη άριστη σχέση αμοιβαίας υποστήριξης και να συνεργαστούν με σκοπό, την από κοινού, ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.

«Οι Δήμοι πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για να μπορούν να θωρακίζουν τις τοπικές κοινωνίες απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά», επισήμανε και πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε το Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Κάνουμε εποικοδομητικές προτάσεις αλλά για να υπάρχουν αποτελέσματα και να μην μείνουμε στα ευχολόγια, απαιτείται μια διακομματική διαδικασία που θα προσφέρει ουσιαστική προστασία στα παιδιά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα