back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Γκαγκάκη: Για κανένα παιδί, το να βρίσκεται σε μια δομή φιλοξενίας δεν είναι καλύτερο από το να ζει σε ένα σπίτι

Διαβάστε επίσης

Στη σκιά των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει οικογένεια για κάθε παιδί.

« Για κανένα παιδί, το να βρίσκεται σε μια δομή φιλοξενίας δεν είναι καλύτερο από το να ζει σε ένα σπίτι», τόνισε.

Η κ. Γκαγκάκη υπενθύμισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται ξεχασμένα είτε σε κάποιο νοσοκομείο είτε σε μια δομή που μπορεί να τα φιλοξενήσει και αναφέρθηκε στην προσπάθεια στήριξής τους από πλήρως στελεχωμένες ομάδες βοήθειας, χωρίς να απαιτείται η απομάκρυνσή τους από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων ως προς την κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών.

« Η Ομάδα Παιδικής Προστασίας αντιμετωπίζει περίπου 100 περιστατικά το δίμηνο τα οποία δεν αφορούν μόνο σεξουαλική κακοποίηση ή κακοποιητική συμπεριφορά αλλά και παραμέληση καθώς και περιπτώσεις παιδιών που μετά από ένα διαζύγιο γίνονται έρμαια της κακής σχέσης των γονιών τους. Εμείς από την πλευρά μας, μετά από εισαγγελική εντολή, παρεμβαίνουμε, παρακολουθούμε και παραπέμπουμε τα παιδιά όπου χρειάζεται, ανάλογα με την περίπτωση. Η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι καθημερινή και στόχος μας είναι να παρέχουμε στήριξη σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και παιδιά».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, αν μπορεί να προκύψει κάτι καλό μέσα από τέτοιες ζοφερές καταστάσεις είναι να διατηρήσουμε ως άνθρωποι το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μας για τον διπλανό μας , να μάθουμε να μην κρύβουμε πράγματα κάτω από το χαλί και κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις.

«Ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε ότι μπορεί ο καθένας μας να έχει μερίδιο ευθύνης για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Με εξοργίσει να ακούω φράσεις όπως ”είχαμε υποψίες”, ”το φανταζόμασταν”, ”όλοι ξέραμε”. Αυτό είναι εγκληματικό», σχολίασε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα