back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Βαφειάδης: Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα μαθητές και οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Διαβάστε επίσης

Τα καθαρά, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία που προάγουν την ελεύθερη έκφραση και την ανταλλαγή ιδεών είναι το μεγάλο στοίχημα της Αντιδημαρχίας Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελένη Ζαμαρία,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας Νίκος Βαφειάδης, περιέγραψε το πλέγμα δράσεων του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για τη Δια Βίου Μάθηση, με στόχο τα σχολεία να ανταποκριθούν στις νέες εκπαιδευτικές τάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ο Δήμος, επιχειρεί να στηρίξει έμπρακτα μαθητές και οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Πολύ συχνά λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Όμως, κάποιες φορές, η επικαιρότητα μας υπενθυμίζει βάναυσα ότι η πλημμελής φροντίδα για ένα ασφαλές, εκπαιδευτικά ενδιαφέρον και κοινωνικά ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον, μπορεί να έχει τραγικές προεκτάσεις για το μέλλον. Τα δικαιώματα των παιδιών πρέπει να τα αντιλαμβανόμαστε ως πολιτική πράξη και όχι ως σύνθημα. Η σύγχρονη σχολική πραγματικότητα εμπλέκει τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον Δήμο ώστε όλοι μαζί να γίνουμε ενεργοί συνδιαμορφωτές του μέλλοντός τους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιδιά ως δικά μας. Υποστηρίζουμε το θεμελιακό δικαίωμα της πρόσβασης όλων στην παιδεία μέσα από το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική δυσχέρεια που πολλοί αντιμετωπίζουν αλλά πρωτίστως, το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών στη γνώση».

Όπως ανέφερε, ο Δήμος συμβάλλει επίσης ενεργά στην εξασφάλιση της κάλυψης των τακτικών και έκτακτων αναγκών λειτουργίας των σχολικών επιτροπών οι οποίες διαιρέθηκαν σε 14 (δύο ανά κοινότητα και βαθμίδα) προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικότερες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα