back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Εξαδάκτυλος: Στη δικαιοσύνη ο Ιατρικός Σύλλογος σε περίπτωση υπουργικής απόφασης για τη χορήγηση εμβολίου γρίπης χωρίς ιατρική συνταγή

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέροντας ότι η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης.

«Δεν γνωρίζω καμία ιατρική ή φαρμακευτική σχολή, όχι στα πολιτισμένα κράτη, αλλά στον πλανήτη ολόκληρο, που να διδάσκεται ότι χορηγούνται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. ‘Οποιος γνωρίζει να διδάσκεται σε κάποια σχολή στον πλανήτη κάτι τέτοιο να βγει να το πει», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

‘Όπως πρόσθεσε, η προαναγγελία από πλευράς υπουργείου, ήταν αιφνίδια και αντίκειται στους κανόνες της επιστήμης και γι αυτό εφόσον επιμείνει και υπάρξει σχετική απόφαση ο Σύλλογος θα προσφύγει νομικά καθώς όπως ανέφερε υπάρχει ευθύνη απέναντι στην δημόσια υγεία.

«Εφόσον υπάρξει υπουργική απόφαση για χορήγηση του εμβολίου κατά της γρίπης χωρίς ιατρική συνταγή τότε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα «η απόφαση να είναι στην κατεύθυνση της επέκτασης της συνταγογράφησης για χορήγηση φαρμάκων όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα