back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στους 162 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην Ινδονησία. Εκατοντάδες είναι επίσης οι τραυματίες και περισσότεροι από 13.000 οι εκτοπισμένοι.

Νέα, την τέταρτη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών κατέθεσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετετάγησαν στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator.
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει απαντήσεις διότι είναι ο ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων».

«Ένας δρόμος απομένει στον Πρωθυπουργό. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο χωρίς σκιές», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, ασκεί η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη.
Όπως τονίζει η Αρχή, το νομοσχέδιο δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις διαφάνειας και προάσπισης του δικαιώματος του απορρήτου σε ό,τι αφορά τις άρσεις του για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνει στις σχετικές εισαγγελικές διατάξεις στοιχεία για την αιτιολογία της κάθε παρακολούθησης.

Ξεκινούν αύριο οι καταθέσεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται τέσσερα άτομα, για δύο αδικήματα, ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, και ένα πλημμέλημα, αυτό της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.
Περισσότερες από δέκα οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές ενώ δύο μάρτυρες, έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν για την υπόθεση.
Η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.
Σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της 7μελούς διοίκησης της Οργάνωσης και η τοποθέτηση προσωρινού διοικητικού σχήματος, αποτελούμενου από κρατικούς αξιωματούχους.

Την ανάγκη να αποκτήσουν οι δήμοι μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αυτονομίας και ανεξαρτησίας, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν βήματα μπροστά, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, επισημαίνοντας παράλληλα τις διαχρονικές αιτίες κακοδαιμονίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και υστέρησης στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος τζαμπατζής σήμερα στην Ελλάδα και στον δήμο Αθηναίων; Το ίδιο το Κράτος. Τα υπουργεία δεν πληρώνουν ανταποδοτικά. Πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, αλλά στον δήμο δεν πληρώνουν, ούτε για τα σκουπίδια, ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό. Δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο κ. Μπακογιάννης επανέφερε την πρόταση να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ιωάννα Κολοβού μετά τις απαράδεκτες εικόνες με την έξωση της δημοσιογράφου από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια, κατά την εκτέλεση έξωσης λόγω χρεών σε τράπεζα, ύψους 15.000 ευρώ.
Η ίδια εξέφρασε τη συγκίνησή της για το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που δέχθηκε από φίλους, γείτονες, συλλογικότητες ενώ τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εκείνη, αλλά «τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έπονται». Κατά την διάρκεια της πορείας άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, οχήματα και ΑTM τραπεζών της περιοχής.

Τουλάχιστον 31ένας άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν από τις τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με αφορμή τις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, το Βερολίνο κάλεσε την Άγκυρα να δρα “με αναλογικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο”.
Την ίδια ώρα, πέντε ρουκέτες από το έδαφος της Συρίας έπληξαν νωρίτερα το Καρκαμίς, μια πόλη της επαρχίας Γκαζια-ντέπ στην νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ τους ένα παιδί και μια δασκάλα, όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Εγγυήσεις για την προστασία των σταθμών πυρηνικών ενέργειας της Ουκρανίας από ρωσική δολιοφθορά ζήτησε από τα μέλη τού ΝΑΤΟ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στην φετινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Συμμαχίας που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της στη Μαδρίτη.

Παράλληλα, ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε σε επιβολή νέων κυρώσεων έναντι της Μόσχας από την ΕΕ για αυτό που αποκάλεσε “πολιτική γενοκτονίας”, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό υποδομών αμάχων από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Αγγλία επικράτησε 6-2 του Ιράν με 3 γκολ σε κάθε ημίχρονο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ. 0-0- μέχρι στιγμής Σενεγάλη-Ολλανδία, ενώ στις εννέα η αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ουαλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 και το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα