back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στην τοποθέτηση νέου διοικητικού Συμβουλίου στην Κιβωτό του Κόσμου προχωρά η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για δεκάδες κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά. Όπως είπε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή, το νέο συμβούλιο θα απαρτίζουν άνθρωποι υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά. «Θα κινηθούμε γρήγορα, έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι μας ενδιαφέρει να μείνουν όρθιες οι δομές». Αύριο εν τω μεταξύ ξεκινούν οι καταθέσεις. Στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται τέσσερα άτομα, για δύο αδικήματα, ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, και ένα πλημμέλημα, αυτό της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.
Η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

‘Αλλες τρεις δολοφονίες, ηλικιωμένων, ομολόγησε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν η 45χρονη που το πρωί έπνιξε με μαξιλάρι 75χρονη γυναίκα η οποία την είχε προσλάβει για να την προσέχει, στη Ρόδο. Η ίδια ομολόγησε, ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και το ενός έτους παιδί της.

Νέα την τέταρτη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών κατέθεσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετετάγησαν στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator.
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει απαντήσεις διότι είναι ο ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων».

«Ένας δρόμος απομένει στον Πρωθυπουργό. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο χωρίς σκιές», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο 7,65% προσδιόρισε τις αυξήσεις για περισσότερους απο 2 εκ συνταξιούχους ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για το μίνι ασφαλιστικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όπως είπε με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, συνολικά ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη στον λογαριασμό του, ενώ η αύξηση αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και την τέταρτη δόση επανυπολογισμού αναδρομικών του νόμου Βρούτση.

Για να μπορέσουν οι δήμοι να κάνουν βήματα μπροστά θα πρέπει να αποκτήσουν οι δήμοι μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αυτονομίας και ανεξαρτησίας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, επισημαίνοντας παράλληλα τις διαχρονικές αιτίες κακοδαιμονίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και υστέρησης στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος τζαμπατζής σήμερα στην Ελλάδα και στον δήμο Αθηναίων; Το ίδιο το Κράτος. Όπως είπε τα υπουργεία πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, αλλά δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη».
Ο κ. Μπακογιάννης επανέφερε την πρόταση να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ιωάννα Κολοβού μετά τις απαράδεκτες εικόνες με την έξωση της δημοσιογράφου από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια, κατά την εκτέλεση έξωσης λόγω χρεών σε τράπεζα, ύψους 15.000 ευρώ.
Η ίδια εξέφρασε τη συγκίνησή της για το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που δέχθηκε από φίλους, γείτονες, συλλογικότητες ενώ τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εκείνη, αλλά «τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έπονται». Κατά την διάρκεια της πορείας άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, οχήματα και ΑTM τραπεζών της περιοχής.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με φόντο τους νέους βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παρίσι στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης με στόχο την παροχή στήριξης στην Μολδαβία -παράλευρο θύμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε “κατεπείγουσα έκκληση”, όπως ανέφερε, λόγο της “περιρρέουσας ατμόσφαιρας που παραμένει δύσκολη, με τους βομβαρδισμούς που υπέστη και πάλι η Ουκρανία και την απειλή πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια”.

Η Αγγλία επικράτησε 6-2 του Ιράν με 3 γκολ σε καθε ημίχρονο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ. MΕ 2-0 νίκησε η Ολλανδία τη Σενεγάλη. Σέντρα προ ολίγου ΗΠΑ -Ουαλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 και το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα