back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ινδονησία: Τουλάχιστον 44 οι νεκροί από το σεισμό στη Δυτική Ιάβα, σύμφωνα με νέο απολογισμό

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην ινδονησιακή επαρχία της Δυτικής Ιάβας, ενώ σε 300 ανέρχονται οι τραυματίες, έκανε γνωστό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας αξιωματούχος της πόλης που επλήγη περισσότερο.

Ο απολογισμός του σεισμού, που έπληξε σήμερα το νησί Ιάβα της Ινδονησίας, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 44 νεκρούς, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή τη στιγμή, 44 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ, εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σιαντζούρ (δυτική Ιάβα) ο οποίος, όπως πολλοί Ινδονήσιοι, φέρει μόνο ένα όνομα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για σχεδόν 20 νεκρούς.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

Ο Ερμάν Σουερμάν, κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι MetroTV ότι έως 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 300 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω αυτή τη στιγμή, μόνο σε ένα νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί σχεδόν 20 νεκροί και νοσηλεύονται τουλάχιστον 300 τραυματίες. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα, καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν», δήλωσε ο Σουερμάν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα