back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ινδονησία: Τουλάχιστον 56 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιάβα

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα και είχε μέγεθος 5,6 βαθμούς, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 56 άνθρωποι… Σχεδόν 700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι MetroTV ο Ερμάν Σουερμάν, κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το MetroTV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν εκατοντάδες τραυματίες να δέχονται ιατρική φροντίδα στον χώρο στάθμευσης ενός νοσοκομείου.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, ενώ προκλήθηκε και κατολίσθηση, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

Όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας Ριντουάν Καμίλ, ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω από τους 56 που είναι τώρα καθώς οι διασώστες δεν έχουν ακόμη προσεγγίσει περιοχές που έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις.

Όπως είπε ο Σουερμάν, συγγενείς των θυμάτων έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο της πόλης Σαγιάνγκ.

«Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε επείγουσα κατάσταση σε αυτό το νοσοκομείο. Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να έρχονται στο νοσοκομείο από τα χωριά. Υπάρχουν πολλές οικογένειες σε χωριά που δεν έχουν απομακρυνθεί», είπε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής διαχείρισης φυσικών καταστροφών της χώρας, ο Σουχαριάντο, είπε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Σιαντζούρ αλλα οι πληροφορίες «εξακολουθούν να εξελίσσονται».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Σιαντζούρ, ο Ντόνι Χέρμαγουαν, δήλωσε στο Metro TV ότι οι αρχές διέσωσαν μια γυναίκα και ένα μωρό από κατολίσθηση, αλλά ένας τρίτος κάτοικος βρέθηκε νεκρός.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ουρανοξύστες σείστηκαν από το σεισμό.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα