back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ-Ουαλία 1-1: Πρώτη ισοπαλία στο Κατάρ

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ισοπαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ καταγράφηκε στον τέταρτο αγώνα της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Ουαλία, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της πρώτης ημέρας στον 2ο όμιλο.

Στο στάδιο «Αχμέντ μπιν Αλί» (Αλ-Ραγιάν) οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τα γκολ των Γουεά και Μπέιλ, στην επιστροφή των ΗΠΑ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την απουσία το 2018 και την πρώτη παρουσία των Ουαλών στην καταληκτική φάση του τουρνουά ύστερα από 64 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1958!

Το… πήρε πάνω του ο Γκάρεθ Μπέιλ και κράτησε όρθια την Ουαλία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και μετέτρεψε σε γκολ, η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ κατάφερε να σώσει τον βαθμό απέναντι στις ΗΠΑ.

Ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος η Ουαλία, ανέβηκε από το 60’ και έπειτα με την είσοδο του Μουρ να παίζει κομβικό ρόλο και να παίρνει την ισοπαλία που θα παίξει μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια, με το γκολ του Μπέιλ να είναι το πρώτο για την χώρα του σε Μουντιάλ μετά το 1958. Τρομερό ματς του Πούλισικ (που είχε ασίστ) αλλά δεν έφτανε, με τον Γουεά να σκοράρει για τις ΗΠΑ που αποδείχτηκαν φλύαρες.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπελχάτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74΄ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον, Μούσα (74΄ Ακόστα), ΜακΚένι (66΄ Άρονσον), Πούλισικ, Ριμ, Γουεά (88΄ Μόρις), Σάρτζεντ (74΄ Ράιτ).

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Ν. Γουίλιαμς (79΄ Τζόνσον), Ντέιβις, Μέφαμ, Ρόντον, Γουίλσον (90΄ Τόμας), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπερτς, Αμπάντου (90΄ Μορέλ), Τζέιμς (46΄ Μουρ).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα