back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το στικάκι με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας,η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί ύστερα από τέσσερις συνεδριάσεις, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Η πενθήμερη συζήτησή του στην Ολομέλεια,ορίστηκε για το διάστημα από Τρίτη 13 έως και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Τη συζήτηση θα κλείσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που παραδοσιακά προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σταϊκούρας, επισήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη σύνταξη του πρώτου λογαριασμού εσόδων – εξόδων της ελληνικής διοίκησης, που αποτελεί τον προπομπό του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι τον λογαριασμό αυτό συνέταξαν έξι πολιτικοί και έξι στρατιωτικοί, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υπηρετούσε τότε μόλις ένας υπάλληλος.

Παραλαμβάνοντας από τον υπουργό το στικάκι με το νέο προϋπολογισμό αλλά και έναν πάπυρο με τον πρώτο λογαριασμό, ο κ.Τασούλας επικαλέστηκε τον Αδαμάντιο Κοραή ο οποίος σχολιάζοντας την απαίτηση για ακριβή προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων, έκανε αναφορά σε «στοιχείο ελευθερίας,που εξασφαλίζει ότι ο πολίτης θα είναι ελεύθερος από την ασυδοσία».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα