back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα πλήγματα εναντίον Κούρδων στο Ιράκ

Διαβάστε επίσης

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον αντιπολιτευόμενων οργανώσεων των Κούρδων του Ιράν, που έχουν τις βάσεις τους στο γειτονικό Ιρακινό Κουρδιστάν.

«Οι βάσεις εκπαίδευσης των αντονομιστικών αντιιρανικών τρομοκρατικών οργανώσεων, τα γενικά επιτελεία των μισθοφόρων της παγκόσμιας αλαζονείας (σ.σ.: οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους) έγιναν από το πρωί (σήμερα) στόχος νέας σειράς επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα των χερσαίων δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εν λόγω δύναμης.

«Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις περιφέρειες του βόρειου Ιράκ, ιδιαίτερα στα (στρατόπεδα) Τζετζνικάν και Ζαργκίζ και στην (πόλη) Κόγε, οι τρομοκράτες επλήγησαν και υπέστησαν βαριές απώλειες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί δήλωσε στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η χώρα του επιθυμεί «το ιρακινό έδαφος να μην χρησιμοποιείται για να απειληθεί η ασφάλεια του Ιράν».

«Περιμένουμε από την ιρακινή κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές της περιφέρειας του Κουρδιστάν να αναλάβουν τις διεθνείς ευθύνες τους καθώς και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει κατά τις διμερείς διαπραγματεύσεις με τις ιρανικές αρχές», υπογράμμισε ο Κανανί.

«Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που λάβαμε. Επίσης η ιρανική κυβένηση έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορά της και την ασφάλεια των πολιτών της».

Σύμφωνα με τον ιρανό εκπρόσωπο, στη διάρκεια δύο συναντήσεων τον Οκτώβριο «επιμείναμε στις ιρακινές αρχές και στις αρχές της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο γεγονός ότι η περιφέρεια αυτή δεν πρέπει να είναι τόπος διαμετακόμισης υλικού και όπλων για να χρησιμοποιηθούν σε ταραχές. Μέχρι τώρα, οι προσδοκίες αυτές δεν έχουν ικανοποιηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα