back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλεύρης κατά Πολάκη για χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μιας ασθενούς

Διαβάστε επίσης

Στην καταγγελία ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,δημοσίευσε μια ψεύδη πληροφορία που θίγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μιας ασθενούς, προέβη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Πολάκης στην ανάρτησή του,κατηγορούσε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας(ΙΦΕΤ),ότι αρνήθηκε να φέρει ένα φάρμακο για τη θεραπεία ασθενούς, επικαλούμενος την καταγγελία που έκανε ο γιος της,ο οποίος είναι γιατρός χειρουργός.
« Ο γιος της ασθενούς κοινοποίησε το email του στο ΙΦΕΤ και το ποστάρισμα έχει γίνει εν αγνοία του, γι´ αυτό κατηγορεί τον κ.Πολάκη ότι λέει ψέματα και προσβάλλει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία της μητέρας του», ανέφερε ο κ.Πλεύρης. Ενημερώνοντας τη Βουλή, είπε ότι η διοίκηση του ΙΦΕΤ απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο που είναι καινοτόμο και ακριβό, κατάφερε να το προμηθευτεί ο οργανισμός και έχει χορηγηθεί ήδη δύο φορές μέσα στον χρόνο στην ασθενή.
«Δεν μπορεί,λοιπόν,γιατρός βουλευτής να λέει ψέματα και να βγάζει στη φόρα ονόματα δίχως άδεια», σχολίασε ο κ.Πλεύρης, λέγοντας έχει δοθεί εντολή να σχηματιστεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης για να αποδοθούν ευθύνες, καθώς- όπως παρατήρησε – αυτό που έγινε συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα