back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες στα τουρκικά σύνορα από κουρδικές επιθέσεις

Διαβάστε επίσης

Πυρά ρουκετών από το συριακό έδαφος έπληξαν σήμερα τη μεθοριακή πόλη Καρκαμίς στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και τον τραυματισμό έξι, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

«Τρεις πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ένα παιδί, ένας άλλος ήταν δάσκαλος», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μιλώντας στην τηλεόραση και υποσχόμενος μια «ισχυρή απάντηση».

Ο υπουργός Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ έκανε από την πλευρά του λόγο για «τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες».

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιαντέπ, ο Νταβούτ Γκιούλ, είχε κάνει προηγουμένως λόγο για δύο νεκρούς και έξι τραυματίες, δύο από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, αφού «πέντε όλμοι/ρουκέτες εβλήθησαν… προς την κατεύθυνση του κέντρου της Καρκαμίς».

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δείχνουν τους σπασμένους υαλοπίνακες ενός σχολικού ιδρύματος και μια φλεγόμενη νταλίκα.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι ρουκέτες έπληξαν ένα λύκειο και δύο κατοικίες, καθώς και ένα φορτηγό κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο που συνδέει την Καρκαμίς με τη συριακή πόλη Γιαραμπλούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την περιοχή του Κομπάνι στη Συρία, που ελέγχεται από την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Πυρά ρουκετών από τη Συρία είχαν ήδη πλήξει χθες, Κυριακή, ένα τουρκικό μεθοριακό φυλάκιο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων – δύο Τούρκων στρατιωτών και δύο Τούρκων αστυνομικών.

Η Τουρκία πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 30 ανθρώπους σε περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας και του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό 80 άλλων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα