back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βοήθεια 5,4 δισεκ. δολαρίων θα χορηγήσει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στον Λίβανο

Διαβάστε επίσης

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα χορηγήσει βοήθεια ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Λίβανο, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων αλλά και των Σύρων προσφύγων σε αυτή τη χώρα που έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό, παρόντος του διευθυντή του WFP στον Λίβανο, Αμπντάλα αλ Ουαρντάτ, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Προγράμματος στην πρόσφατη συνεδρίασή του στη Ρώμη αποφάσισε να χορηγήσει βοήθεια ύψους 5,4 δισεκ. δολαρίων στη χώρα του για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον Μικάτι, το ποσό αυτό θα μοιραστεί εξίσου μεταξύ των Λιβανέζων και των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι λαμβάνουν βοήθεια από το WFP από το 2012.

Το WFP «θα συνεχίσει να παρέχει κατεπείγουσα βοήθεια» σε είδος, υποσχέθηκε ο Ουαρντάτ, διαβεβαιώνοντας ότι από τη βοήθεια αυτή θα επωφεληθούν ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες και ισάριθμοι Λιβανέζοι πολίτες μέχρι το 2025.

Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια Σύρους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011. Περίπου το ένα εκατομμύριο από αυτούς είναι καταγεγραμμένοι από τον ΟΗΕ ως πρόσφυγες. Οι περισσότεροι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας που επιδεινώθηκε λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης στον Λίβανο, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, από το 2019. Με την ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών και την ιστορική υποτίμηση του νομίσματος, η κρίση ώθησε το 80% των Λιβανέζων κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα