back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το απόγευμα στην Αχαΐα όπου περιοδεύει. Εξέφρασε την ελπίδα και έθεσε ως στόχο, όπως είπε η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα γαλάζια.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι Έλληνες, πληρώνουν σήμερα λιγότερους φόρους και εισφορές όπως είχαμε δεσμευτεί. Η Πολιτεία πρόσθεσε επιδοτεί το ηλεκτρικό, τη θέρμανση, τα καύσιμα υψώνοντας συνεχή αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια.
Η χώρα, συνέχισε είναι ήδη μια άλλη χώρα και η περιοχή εδώ μπαίνει σε μια τροχιά προόδου, ενώ ανακοίνωσε ότι αρχές του 2025, το Πάτρα-Πύργος θα είναι επιτέλους πραγματικότητα.

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι πράξεις μας βασίζονται στους διεθνείς κανόνες. Ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν προσπαθούμε να καταπατήσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, σε αντίθεση με άλλους στην περιοχή» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο, ενώ είχε προηγηθεί η υπογραφή νωρίτερα της διμερούς Συμφωνίας Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Αιγύπτου αλλά και Συμφωνία για την απασχόληση εποχιακών εργατών.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο», το σχόλιο του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Επιβεβαιώνω τη δήλωση του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ότι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ανήκουν, ασφαλώς, στην ελληνική κυριαρχία», δήλωσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, εκφράζοντας την επιθυμία της να συναντηθεί σύντομα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος μπαίνουν τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο επικεφαλής της Αρχης επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσωπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.
Στο πεδίο των ποινικών ερευνών άνοιξε ο κύκλος της κατάθεσης μαρτύρων.
Πρώτος μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, που εξετάστηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς είναι πρώην εργαζόμενος που φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για την λειτουργία της.
Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου, πρώην γαλάζιου βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζήτησε με έγγραφο του από τη Βουλή, ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα Πόθεν Έσχες Χαράλαμπος Τζώνης, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια σε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, τα οποία αφορούν σε ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Την πρότασή της για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατέθεσε η Κομισιόν ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, την ερχόμενη Παρασκευή. Σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου βρίσκεται στα επίπεδα των 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα. «Η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» επισημαίνει η Κομισιόν που ανακοίνωσε τα πορίσματά της για τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία απειλεί ότι από την επόμενη εβδομάδα θα μειώσει τις ροές φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη.
Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι ποσότητες φυσικού αερίου οι οποίες έχουν αποθηκευτεί στην Ουκρανία, προορίζονταν για την Μολδαβία, ενώ κατηγόρησε το Κίεβο ότι παρακωλύει την παράδοση 52,52 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην Μολδαβία.

Νέα αύξηση σε θανάτους και διασωληνωμένους από κορονοιό καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα. 147 ασθενείς κατέληξαν, 89 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 53.800 τα νέα κρούσματα.

Σε περισσότερες από 50 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από νέα επιχείρηση στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη 27χρονου που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη Real News τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη και ένας φωτορεπόρτερ ο οποίος κρατείται εως αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

Oι σουηδικές Αρχές συνέλαβαν δύο άτομα ως υπόπτους κατασκοπείας, στην Στοκχόλμη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο φέρεται να συνέλεγε πληροφορίες για λογαριασμό της Ρωσίας.
Σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρεται ότι ένας εκ των δύο υπόπτων κατηγορείται για “καταφανείς παράνομες δραστηριότητες συλλογής μυστικών πληροφοριών εναντίον της Σουηδίας και εναντίον μίας ξένης δύναμης”, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι η άλλη χώρα.

Τη λύση του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον απόηχο της συνέντευξης που είχε δώσει ο Πορτογάλος σταρ στον Πιρς Μόργκαν με βολές κατά του συλλόγου και του τεχνικού επιτελείου. Ο αγγλικός σύλλογος ετοιμάζει και μήνυση εις βάρος του Πορτογάλου.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα