back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ι.Δ.Ο.ΡΟ: Μηχανοκίνητη βόλτα στην Αθήνα με τον Αθήνα 9.84 και τον ΟΠΑΝΔΑ

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες «Ι.Δ.Ο.ΡΟ» ο οποίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Όλγας Βασδέκη, διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με τη συνεργασία του Αθήνα 9.84 και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μηχανοκίνητη βόλτα στην Αθήνα.

Αθλητές και παρευρισκόμενοι επέλεξαν τις μηχανές της αρεσκείας τους ανάμεσα σε Harley Davidson και βέσπες, επιβιβάστηκαν σε αυτές και με τη συνοδεία του VAN του Αθήνα 9.84 ξεκίνησαν τη βόλτα τους στους δρόμους της Αθήνας.

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε από την πλατεία Κοτζιά, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ενώ το παρών έδωσαν και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με την Πρόεδρο του Αθήνα 9.84 Πόπη Δομάζου.

Πρώτη στάση τα Σεπόλια, στο εμβληματικό γήπεδο από όπου ξεκίνησαν όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πρόσφατα φιλοξενήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας Greek Freak.
Επόμενος σταθμός ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αναμνηστική φωτογραφία με φόντο την Ακρόπολη και φύγαμε για την επόμενη στάση.

Στην Εθνική Πινακοθήκη μας υποδέχεται η ιστορικός τέχνης και Γενική Διευθύντρια Συραγώ Τσιάρα για μια μίνι περιήγηση στον προαύλιο χώρο, όπου δεσπόζουν το εντυπωσιακό γλυπτό του Ροντέν και το άκρως μοντέρνο έργο του Takis από τη σειρά κινητικών έργων του διεθνούς φήμης Έλληνα εικαστικού.

Συνέχεια στο ιστορικότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Στην είσοδο της Θύρας 3 μας περιμένει ο μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος όπου αναλαμβάνει και τα ηνία της ξενάγησης. Ο «Στρατηγός» διηγείται κάποιες από τις ιστορίες του στη λεωφόρο και μοιράζεται μαζί μας τις πιο σημαντικές στιγμές του σε αυτή.

Τερματικός σταθμός στον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο για την παρουσίαση του νέου προγράμματος για την οδική ασφάλεια «Ορθοπεταλιές Ζωής με Ασφάλεια» και αφιέρωμα με live εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Αθήνα 9.84.

Βάσια Σταϊνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα