back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Αιγύπτου, σήμερα στο Κάιρο παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια ο οποίος τόνισε ότι «η Συμφωνία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Μεσόγειος δεν αποτελεί – δεν αποτέλεσε ποτέ άλλωστε – εμπόδιο μεταξύ της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Αποτελεί γέφυρα μεταξύ των λαών των τριών αυτών ηπείρων. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνεχίζουν να εργάζονται με βάση αυτή τη φιλοσοφία και να δίνουν το σχετικό παράδειγμα και προς άλλες χώρες της Μεσογείου».

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1595043327870918658

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με γνώμονα τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και την προαγωγή της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μεσόγειο και ευρύτερα. Η σημασία της Συμφωνίας έγκειται στο γεγονός ότι αποσκοπεί, δια μέσου της συνεργασίας των αρμοδίων Αρχών των δύο χωρών, στη διάσωση ανθρώπινων ζωών οι οποίες βρίσκονται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος αποδεικνύουν την κοινή τους προσήλωση στην υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής».

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας εν συνεχεία και ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα υπογράψει συμφωνία «η οποία θα επιτρέψει τη μεταφορά του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού για την ελληνική οικονομία από τη φίλη χώρα της Αιγύπτου».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα