back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η λειτουργία του επίσημου ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο δέχθηκε κυβερονεπίθεση. Νωρίτερα το ευρωκοινοβούλιο ανακήρυξε την Ρωσία «κράτος που προάγει την τρομοκρατία» στο οποίο όπως τονίζεται  μέσω ψηφίσματος ότι αυτό προκύπτει ως συνέπεια της σκόπιμης φυσικής καταστροφής υποδομών και μαζικών δολοφονιών ουκρανών αμάχων, με στόχο την εξάλειψη του ουκρανικού λαού.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, την ευθύνη ανέλαβε μία φιλορωσική ομάδα. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια προηγμένη επίθεση.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 50 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, 15 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στη Ζαπορίζια.
Οι Ουκρανοί δεν θα καμφθούν εξαιτίας των νέων ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, δήλωσε εν τω μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως είπε, η Ουκρανία θα ξαναχτίσει τις υποδομές που καταστράφηκαν. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται απόψε στις 23.00 (ώρα Ελλάδος), έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Αλβανίας, με θέμα τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις εναντίον βασικών υποδομών στην Ουκρανία. 

Μείωση του ορίου στο πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου κάτω από τα 200 ευρώ θα ζητήσει η Αθήνα στο αυριανό Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο του τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο όπως είπε οι αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας την καθιστούν παράγοντα αποσταθεροποίησης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα είχε οξύνσεις με την Τουρκία πάρα πολλές φορές. Υπάρχει ένα διαφοροποιό στοιχείο, σήμερα,  και αυτό είναι η διάρκεια», τόνισε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι έχουμε μία διαρκή, κλιμακούμενη κρίση. Δεν έχουμε τέτοιο προηγούμενο, πρόσθεσε και βεβαίως, το περιεχόμενο αυτής της κρίσης, είναι ότι αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και, ακόμα και οριακά, και της ίδιας της Κρήτης. Ανέφερε πως «η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μια απειλή πολέμου, το γνωστό casus belli, από την πλευρά της Τουρκίας. Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του ζήτησε την ακύρωση του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Με ένα νέο μήνυμα για τους S-400 επανέρχεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προτρέποντας για ακόμα μια φορά την Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα. Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε νέα συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, ενέχει τον κίνδυνο της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων.

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και «σαχλαμάρες» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός από την Πάτρα, τις πληροφορίες ότι χάρη στη χρήση του κακόβουλου λογισμικού predator επηρεάστηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ, σώθηκε η οικογένεια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη στη φωτιά στο Μάτι και τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα των πλειστηριασμών, κατηγορώντας τον για “υποκρισία”, ενώ τόνισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί. Άφησε, επίσης, ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών σε συνεργασία με τις τράπεζες, ενώ επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 

«Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πέλλα όπου περιοδεύει. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες υποφέρουν, η Δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια.

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον Μιχάλη Κατρίνη.

Με τη ρύθμιση κατοχυρώνεται το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του.
 

“Ο κ. Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται όλους εκείνους που αμφισβητούν το ”καλάθι του νοικοκυριού του” και συνολικά την αντιλαϊκή του πολιτική, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, να αυξήσει μισθούς και συντάξεις και να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”, δήλωσε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων στους δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών και τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, Πατέρα Αντώνιου, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που ενδεχομένως ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης.  

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις αναμετρήσεις του Μουντιάλ του Κατάρ. Η Κροατία με το Μαρόκο έμειναν στο 0-0, η Ιαπωνία νίκησε την Γερμανία με 2-1, ενώ η Ισπανία διέλυσε την Κόστα Ρίκα με 7-0. Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Βέλγιο-Καναδάς που ξεκινάει αυτή την ώρα.

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα