back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ – Κίεβο: Νέα τρομοκρατική ενέργεια της Ρωσίας κατά των Ουκρανών

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται απόψε, έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Αλβανίας, με θέμα τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις εναντίον βασικών υποδομών στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει απόψε μέσω βιντεοσύνδεσης. Δύο διπλωμάτες ανέφεραν ότι ο Ζελένσκι θα μιλήσει στις 16:00 (ώρα Νέας Υόρκης, 23:00 ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα ο ίδιος ανέφερε μέσω του Twitter ότι «έδωσε οδηγίες» στον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ Σέρχι Κισλίτσια να ζητήσει την κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Κισλίτσια γράφει ότι η Ρωσία «διέπραξε μια νέα τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του ουκρανικού λαού».

Λόγω των ρωσικών πληγμάτων διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο Κίεβο αλλά και σε άλλες περιοχές, μέχρι και στη γειτονική Μολδαβία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

H Ρωσία εκτόξευσε, σήμερα, 70 πυραύλους στην Ουκρανία “σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον βασικών υποδομών”, σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις κατέρριψαν συνολικά 51 από τους πυραύλους cruise και πέντε drone.

Από τους 31 πυραύλους που στόχευαν το Κίεβο, καταρρίφθηκαν οι 21, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα