back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν στηρίζεται σε ιδεολογίες και πολιτικά κόμματα

Διαβάστε επίσης

Στους κινδύνους αλλά και τις προκλήσεις για συντονισμένες δράσεις που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, αναφέρθηκε απόψε ο δήμαρχος Αθηναιών, Κώστας Μπακογιάννη, κατά τη διαρκεια της ομιλίας του στο Circle the Med Forum, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

“Την προηγούμενη εβδομάδα ο παγκόσμιος πληθυσμός έφθασε τα 8 δισ. Όμως ταυτόχρονα οι φυσικοί μας πόροι συρρικνώνονται. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για τις επόμενες δεκαετίες, αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση του 21ου αιώνα”, υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη σημασία των πόλεων, των τοπικών κοινωνιών και των δήμων στην ανάληψη ουσιαστικών δράσεων για το περιβάλλον, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι “για πρώτη φορά οι πόλεις, οι δήμοι και ο ιδιωτικός τομέας ήταν τόσο πολύ πιο μπροστά από τα κράτη. Θέσπισαν συμμαχίες, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, γεννούν ελπίδα και αισιοδοξία. Και εδώ είναι το γιατί ο ρόλος των πόλεων είναι τόσο σημαντικός. Οι δήμοι είναι ο ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη”, επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης για να προσθέσει ότι “κρινόμαστε από το αν είμαστε σε θέση να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Πάνω από το 60% του διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως εκπέμπεται από τα αστικά κέντρα. ‘Αρα δεν έχουμε άλλοθι και δικαιολογίες, οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό κάνει η Αθήνα. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι στην καρδιά κάθε απόφασής μας, μικρής ή μεγάλης”.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, με στόχο μια πόλη πιο βιώσιμη, πιο εναρμονισμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Όπως είναι η διπλή ανάπλαση και η νέα πόλη μέσα στην πόλη, που υλοποιείται στον Βοτανικό, με ποσοστό περισσότερο από το 50% στον Ελαιώνα να είναι πράσινο.

Ο κ. Μπακογιάννης υποστήριξε, ακόμη ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν στηρίζεται σε ιδεολογίες και πολιτικά κόμματα. Αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι ο τρόπος σκέψης και νοοτροπίας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων στα σύγχρονα αστικά κέντρα, που ολοένα αυξάνονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα