back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο υπ. Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Στους δρόμους ξανά ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του Δημοσίου για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου τους. Από την ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του Δημοσίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η νέα κινητοποίηση της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων έγινε με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση, αυτή τη βδομάδα, του Νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το ξεπούλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), καθώς και την αύξηση των ορίων ηλικίας για τις μειωμένες συντάξεις.

Συμμετείχαν Ομοσπονδίες του Δημοσίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., της Π.Ο.Π.Σ. και άλλων οργανώσεων συνταξιούχων.

Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας που όπως υποστηρίζουν οδηγεί στην υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου τους, της περιουσίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Όπως ανέφερε στον 984 ο πρόεδρος του Ταμείου Σταύρος Δίζος ακόμα και αν περάσει το νομοσχέδιο θα αγωνιστούμε να το καταργήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο. Η Περιουσία του Μετοχικού Ταμείου των Πολιτικών Υπαλλήλων δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), δεν επιβαρύνει ούτε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαθέτει, σήμερα, κινητή περιουσία 440.000.000€ και ακίνητη περιουσία 40.000τ.μ. που αποφέρουν 5.200.000€ ετησίως στο ταμείο. Αυτό το ταμείο επιχειρείται από την κυβέρνηση και τον κ.Χατζηδάκη να ξεπουληθεί και να λεηλατηθεί».

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα