back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Αντιδρά για το ύψος η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Μείωση του ορίου στο πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου κοντά στα 150 ευρώ, που προτείνει η Κομισιόν, αναμένεται να ζητήσει η Αθήνα στο αυριανό Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, καθώς σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ εφόσον οι τιμές καθοριστούν πάνω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα , δεν θα υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο καθορισμός ορίου τιμών σε επίπεδα πάνω από τα 200 ευρώ/MWh δεν έχει λογική “πλαφόν” και δε θα συμβάλλει στην μείωση της τιμής του ρεύματος για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα συμβόλαια TTF του επόμενου μήνα, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση που δεν αποκλείεται να δώσει λαβή για έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των 14 κρατών μελών που το υποστηρίζουν και των άλλων όπως η Γερμανία και η Δανία που θεωρούν ατελέσφορο τον όποιο μηχανισμό επιβολής ανώτατης τιμής στις εισαγωγές.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα