back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Παπαϊωάννου: Έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι το Δημόσιο δεν είναι ο παράδεισος επί της γης

Διαβάστε επίσης

Έρχεται τον Μάρτιο ο μεγάλος αλλά και πιο διαφορετικός ως προς το περιεχόμενό του, γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο ο οποίος εισάγει πολλές καινοτομίες και μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις πτυχιούχων στο Δημόσιο για μία διετία.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 08:00, και λήγει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 14:00.

Πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου έκανε μια … διαφορετική ανάρτηση, από εκείνες που δεν έχουμε συνηθίσει, συμβουλεύοντας -όπως ο ίδιος είπε- περισσότερο ως πατέρας δύο παιδιών που είναι νεοεισερχόμενα στην αγορά εργασίας παρά ως επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, όλους όσοι βλέπουν την απασχόληση στο Δημόσιο ως «βόλεμα» να το ξανασκεφτούν.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, επανέλαβε ότι η απασχόληση στο Δημόσιο είναι προσφορά στην κοινωνία και όχι λύση του βιοποριστικού προβλήματος ενός πολίτη.

«Στο Δημόσιο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν διάθεση να προσφέρουν στην κοινωνία. Όμως, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι βρέθηκαν εκεί εξ ανάγκης ενώ είχαν άλλα όνειρα. Επομένως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αν πετύχουν στον διαγωνισμό, να βρεθούν ξαφνικά σε μια θέση την οποία δεν την είχαν σκεφτεί και πιθανότατα δεν είναι αυτό που θα ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους. Έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι το Δημόσιο δεν είναι ο παράδεισος επί της γης», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι άνθρωποι που έχουν τάξει ως σκοπό της ζωής τους να ασκήσουν λειτουργήματα όπως οι εκπαιδευτικοί, να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες μιας διοικητικής θέσης στο Δημόσιο, γνωστοποιώντας ότι θα εκδοθούν προκηρύξεις και για αυτές τις κατηγορίες και πως θα πρέπει εκεί να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, πρέπει όσοι σκέφτονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να συνυπολογίσουν και το γεγονός ότι ο μισθός για έναν νεοεισερχόμενο είναι χαμηλός (739 ευρώ).

«Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι τα χρήματα που θα παίρνουν θα είναι λιγότερα από ότι σε κάποια ανάλογη θέση στην ελεύθερη αγορά και σαφώς λιγότερα από ότι αν αμειβόντουσαν βάσει της αξίας τους και όχι βάσει ενός ενιαίου τρόπου πληρωμής. Θα ξέρουν από την αρχή ότι ο μισθός τους για τα επόμενα χρόνια 20-30 χρόνια θα είναι σταδιακά αλλά αργά αυξανόμενος . Επομένως, για κάποιον που θέλει πραγματικά να δουλέψει και που προσπαθεί , αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Ίσως νιώσει ότι δεν αναγνωρίζεται το έργο του ή σταματήσει να προσφέρει, θα είναι.. ωσεί παρών».

Πρόσθεσε δε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση τόσο εκείνοι όσο και οι δικοί τους, θα δυστυχήσουν.

«Πρέπει όλοι όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να ζυγίσουν με το μυαλό και με την καρδιά τους τι πραγματικά είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Κάποιος που ονειρευόταν να εργαστεί ως καθηγητής επειδή του αρέσει η επαφή με τα παιδιά, αν ξαφνικά γίνει διοικητικός υπάλληλος, δεν θα ευτυχήσει και δεν θα έχει ούτε υψηλό μισθό ώστε να ισοφαρίσει το συναισθηματικό του έλλειμμα. Πρέπει να τα συνυπολογίσουν όλα αυτά . Να μην γίνουν θύματα της μόδας», τόνισε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα