back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τις επόμενες ημέρες στις αντλίες η πτώση στις τιμές των καυσίμων

Διαβάστε επίσης

Πτώση στις τιμές των καυσίμων παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα, η οποία θα αποτυπωθεί καλύτερα τις επόμενες μέρες στα πρατήρια της χώρας. «Ήδη, οι πτώσεις στις τιμές των καυσίμων είναι αισθητές στα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης.

Μεγάλη πτώση πάνω από 0,15- 0.20 ευρώ λίτρο σημείωσε η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε διάστημα μόλις 20 ημερών.Την ίδια στιγμή, οι τιμές των καυσίμων κίνησης μπορεί να καταγράφουν στα διυλιστήρια επίσης μεγάλες μειώσεις πάνω από 0,10 ευρώ λίτρο το τελευταίο δεκαήμερο, εντούτοις το όφελος δεν έχει φανεί ακόμη ολόκληρο στις αντλίες όλων των πρατηρίων της χώρας και ειδικά της επαρχίας.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στις 20 Νοεμβρίου εμφανίζεται πεσμένη στα 1,25 ευρώ/λίτρο από 1,41 ευρώ/λίτρο, στις 15 Οκτωβρίου. Το καύσιμο ο καταναλωτής μπορεί να το βρει ακόμα και σε τιμές 1,10 ευρώ/λίτρο σε πρατήρια και μικρές εταιρείες εμπορίας.

Η μεγάλη βουτιά των 0,15 ευρώ/λίτρο αποδίδεται αφενός στην υποχώρηση των τιμών διύλισης αλλά και στην εκπτωτική πολιτική που ακολουθούν οι δύο μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι της χώρας (Helleniq Energy και Motor Oil). Πέραν αυτού διαπιστώθηκε αυξημένη ζήτηση στις πρώτες μέρες της φετινής περιόδου θέρμανσης έναντι της περσινής.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα