back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βαξεβάνης σε Ειδικό Δικαστήριο: Να διωχθούν για ψευδορκία Τσατάνη και Ράικου

Διαβάστε επίσης

Με την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη συνεχίστηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία αφορούσαν τόσο την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Ράικου όσο και την πρώην εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη και τους χειρισμούς τους σε υποθέσεις. Σύμφωνα με την κατηγορία, πίσω από τα εν λόγω δημοσιεύματα ήταν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε σχέση του με τον Δ. Παπαγγελοπουλο για τον οποίο μάλιστα με αφορμή όσα έχει γράψει στο παρελθόν επικαλούμενος μια έκφραση που όπως είπε χρησιμοποιούν στο χωριό του τον έχει κατεβάσει από το γάιδαρο. Έκανε λόγο για «απόκρυψη στοιχείων». «Κατά την κατηγορία φέρεται ότι διοχέτευσε τις αναφορές σε εσάς ο κατηγορούμενος Παπαγγελόπουλος» ήταν η ερώτηση της προέδρου Βασιλικής Ηλιοπούλου με τον μάρτυρα να απαντά: «Όποιος το λέει πρέπει να το αποδείξει. Και εγώ κινδύνεψα να βρεθώ εδώ, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που το λέει. Ό,τι καταθέτω και αφορούν την κυρία Ράικου και την κυρία Τσατάνη θέλω να διαβιβασθούν στον εισαγγελέα και να διωχθούν για ψευδορκία». Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε πως τα τελευταία τρία χρόνια ταλαιπωρείται κάνοντας λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα».

Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί της Δευτέρα.

Σήμερα επίσης κατέθεσε ο πρώην επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς υπό την κυρία Τουλουπάκη, Στέλιος Μανώλης, ο οποίος είπε ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του παρέμβαση η σχέση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς με τον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα