back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά αυτά τα τρία χρόνια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην έναρξη της συνάντησης του σήμερα στο Μαξίμου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είπε ότι η χώρα μας είναι στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων έχοντας υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο τα οφέλη του οποίου αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Είμαστε, όντως, στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα αύριο από τις Βρυξέλλες σε αυτό το θέμα. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα είναι η έγκριση νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, του εθνικού σχεδίου, του ελληνικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες διεξάγεται η συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Επί τάπητος το ζήτημα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου με πολλά κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η χώρα μας εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους απέναντι στην πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην αγορά φυσικού αερίου στην τιμή των 275 ευρώ ανα μεγαβατώρα.

Το πρωί προηγήθηκε συνάντηση των Υπουργών των 15 κρατών-μελών της ΕΕ, που είχαν υπογράψει την κοινή επιστολή ζητώντας την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι “15” θα ζητήσουν την παρουσίαση μιας καινούριας πρότασης με σημαντικές βελτιώσεις.

“Η Κομισιόν κατέθεσε την πρότασή της για τον διορθωτικό μηχανισμό με βάση την εντολή που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέφερε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον προσερχόμενη στο Συμβούλιο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πρόταση αυτή σχεδιάστηκε «με τρόπο που να βοηθήσει τα κράτη-μέλη, εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μία περίοδο σαν εκείνη του Αυγούστου»

Ένα πλαφόν της τάξεως των 150 με 200 ευρώ, είναι μια ρεαλιστική οροφή, δήλωσε επίσης προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πλήθος φακέλων φορολογικών στοιχείων της «Κιβωτού του Κόσμου» συνέλεξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας από το λογιστήριο της ΜΚΟ, στον Κολωνό. Έλεγχος βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνουν οι αστυνομικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι παράνομος πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα από τα πρώτα στοιχεία ελέγχου της Αρχής, για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκύπτει ότι την περίοδο 2017-2021 οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε λάβει και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα. Άλλες πηγές σημειώνουν ότι συνολικός τζίρος που είχε κάνει η Κιβωτός του Κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια φαίνεται να ξεπερνούσε τα 115 εκατ. ευρώ. Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες διερευνά προς το παρόν δοσοληψίες που αφορούν 89 εκατ. ευρώ.

Θέση Εθνικού Συντονιστή αμισθί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση αυτή πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους και να διαθέτει εμπειρία σε αυτές τις δράσεις.

Στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21ενός ετών φοιτήτρια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν έγινε -μέχρι στιγμής- γνωστό εάν θα δώσει κατάθεση σήμερα ή τα επόμενα 24ωρα. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη η 19χρονη που φέρεται να ήταν συνοδηγός και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η άτυχη κοπέλα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Κόλαφος για τον Πέτρο Φιλιππίδη η μαρτυρία της καταξιωμένης ηθοποιού Κάτιας Δανδουλάκη στο δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη του για δύο απόπειρες βιασμού και μια τετελεσμένη πράξη σε βάρος ισάριθμων συναδέλφων του. Η κ. Δανδουλάκη μίλησε για έναν «εκρηκτικό, πέραν του ορίου» άνθρωπο που λόγω του «ερωτικού του ενδιαφέροντος» για τη Λένα Δροσάκη, επιτίθετο όχι μόνο σε εκείνη αλλά και σε όποιον άλλον ήταν κοντά της με κίνδυνο να τιναχτεί ο θίασος στον αέρα ενώ απαντώντας στην κατάθεση της προς την έδρα κατέληξε….Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;

Μετά την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και τη δημιουργία της γραμμής 4, η διοίκηση της Αττικό Μετρό σχεδιάζει την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον, αλλά και της γραμμής 4 προς τα βόρεια προάστια, έως τη Λυκόβρυση. Ειδικότερα η επέκταση της γραμμής 4 θα καλύψει τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το «δαχτυλίδι» στην Αττική Οδό και θα συνεχίζει βόρειο-δυτικά και μέσω Αμαρουσίου και Πεύκης, θα φτάνει στη Λυκόβρυση, κοντά στην Εθνική Οδό.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα