back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις αυτήν την ώρα στην άνοδο του Κηφισού από Ρέντη έως Αιγάλεω λόγω τροχαίου στο ύψος της Ιεράς οδού.

 

Ποινική δίωξη για κακούργημα απήγγειλε πριν από λίγο ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης,. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του. Η άτυχη κοπέλα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

 

Άλλο ένα Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ θα διεξαχθεί εκ νέου στις 13 Δεκεμβρίου με σκοπό την υιοθέτηση των τριών κανονισμών για το ενεργειακό, συμπεριλαμβανομένου του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές σήμερα στις Βρυξέλλες η Τσεχική Προεδρία αποδέχτηκε την πρόταση των «15» κρατών μελών και πρότεινε ακριβώς αυτό που ζήτησαν δηλαδή σημαντικές βελτιώσεις στην πρόταση της Επιτροπής για το ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αντίθεσή τους εξέφρασαν η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Δανία, η Εσθονία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η Γερμανία είπε ότι αποδέχεται την πρόταση της Προεδρίας για νέα συνεδρίαση.

 

“Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων, έχοντας υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο τα οφέλη του οποίου αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Μ. Μαξίμου.

 

“Για ποια αλληλεγγύη μιλάμε;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο, στο Ζάππειο με φόντο τις συζητήσεις για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. “Η ενεργειακή κρίση αντιμετωπίζεται σαν να είναι μονάχα πρόβλημα επάρκειας και όχι πρόβλημα υψηλού κόστους από τις χώρες του Βορρά”, υπογράμμισε.

 

Αιχμές εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει συνολικά τις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και τα προβλήματα των πολιτών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ο οποίος στηλίτευσε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των πλειστηριασμών, της αμυντικής θωράκισης της χώρας, αλλά και στην οικονομία με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης. Υποστήριξε πως η θέση του Αλέξη Τσίπρα για “επαναδιαπραγμάτευση” του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνει άγνοια και επικινδυνότητα.

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το σε ποια κυβέρνηση ανήκει η πατρότητα του νομοθετικού πλαισίου, που οδήγησε στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ « ήρε την προστασία», ενώ προς επίρρωση των ισχυρισμών του, παρέπεμψε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΜεΡΑ25,όπου αναφέρεται ότι «η επιδρομή στην ιδιωτική περιουσία άρχισε με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, τα ξίφη τους για το ίδιο θέμα, διασταύρωσαν στην Επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

 

Πλήθος φακέλων φορολογικών στοιχείων της «Κιβωτού του Κόσμου» συνέλεξαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας από το λογιστήριο της ΜΚΟ, στον Κολωνό. Τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, την Τρίτη το μεσημέρι, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

 

Εν τω μεταξύ βρεφονηπιοκόμος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενη ότι ασκούσε σωματική βία σε βάρος μικρών παιδιών σε βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό, όπου εργάζεται. Είχε προηγηθεί καταγγελία από συνάδελφό της και υπό αυτές τις συνθήκες ακολούθησε η σύλληψή της με την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Έκκληση Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αναλάβει δράση προκειμένου να σταματήσουν οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας ενεργειακών υποδομών εν μέσω ψύχους.

 

Θύμα γενικευμένης ηλεκτρονικής επίθεσης χάκερ καταγγέλει ότι έχει πέσει από χθες η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Με την κ. Γεροβασίλη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Την ίδια ώρα διαψεύδει η Αστυνομία δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι αποσπασμένοι αστυνομικοί στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής διενεργούσαν παρακολουθήσεις.

 

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 45άχρονη καθ΄ομολογία δολοφόνος της 75άχρονης κατάκοιτης γυναίκας στη Ρόδο. Ο ανακριτής δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισής της να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκέντρωση μηλοπαραγωγών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα