back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών στον Αθήνα 9,84!

Διαβάστε επίσης

 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

10 γυναίκες του Αθήνα 9, 84 διαβάζουν ιστορίες κοριτσιών, γυναικών και θηλυκοτήτων που έχουν στον πυρήνα τους στην έμφυλη βία

Ο Αθήνα 9,84, και φέτος, μέσα από το πρόγραμμα του, προσπαθεί να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές μιας πραγματικότητας που αποτελεί πλέον παγκόσμια πανδημία και δημιουργεί ζήτημα θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δέκα γυναίκες, δέκα δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί μας διαβάζουν ιστορίες κοριτσιών, γυναικών και θηλυκοτήτων που έχουν στον πυρήνα τους τη βία, την έλλειψη σεβασμού, αξιοπρέπειας και εγγενούς ισότητας.

Ο σταθμός της πόλης από τις 8 π.μ. μέχρι αργά το απόγευμα, στο +5’ κάθε ώρας, μεταδίδει ηχογραφημένα αποσπάσματα από ιστορίες της διπλανής πόρτας γεμάτες φόβο, βία και καθημερινή ανασφάλεια. Ιστορίες που μπορούν να μας αφυπνίσουν και να γίνουν παράγοντας αλλαγής συμπεριφορών και έκφρασης στα σπίτια, στις γειτονιές, στις κοινότητες, στην κοινωνία.

08.00: Η Μαρία Τσαλαβούτα διαβάζει  την μαρτυρία της Τ.Κ. από το Καμερούν στην εφημερίδα Αυγή. Την ιστορία αναδημοσίευσε στο site της η Διοτίμα.

09.00: Η Σαπφώ Ματσιώρη διαβάζει απόσπασμα από τη συνέντευξη  της Παναγιώτας στην Τασούλα Επτακοίλη, η οποία δημοσιεύθηκε στην  εφημερίδα Καθημερινή, στις 10 Νοεμβρίου 2022.

10.00: Η Τασούλα Επτακοίλη διαβάζει μαρτυρία θύματος έμφυλης βίας  που περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Τζένης Κριθαρά “Είμαι γυναίκα γι αυτό με σκοτώνεις” το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΨΜ.

11.00: Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου διαβάζει την μαρτυρία της Π., 26 ετών, φοιτήτριας, η οποία κατέφυγε στο Κέντρο Διοτίμα.

12.00: Η Αφροδίτη Παπακαλού διαβάζει τη μαρτυρία της Δήμητρας, αδελφής θύματος γυναικοκτονίας, η οποία  περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Τζένης Κριθαρά “Είμαι γυναίκα γι αυτό με σκοτώνεις” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΨΜ.

13.00: Η Γαλάτεια Καρακατσάνη διαβάζει την μαρτυρία της Τ., τρανς σεξεργάτριας, 44 ετών, που περιλαμβάνεται σε έρευνα που διενήργησε η  πρόεδρος του ΣΥΔ, Άννα Απέργη, για το βιβλίο της Μαρίνας Γαλανού “Εργασία στο σεξ”. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης.

16.00: Η Ελευθερία Κουμάντου διαβάζει την  μαρτυρία της Δ. τρανς σεξεργάτριας, σαράντα ετών, η οποία περιλαμβάνεται σε έρευνα που διενήργησε η  πρόεδρος του ΣΥΔ Άννα Απέργη για το βιβλίο της Μαρίνας Γαλανού “Εργασία στο σεξ” Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης.

17.00: Η Αθηνά Κορλίρα διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της Μαρίας Λούκα “Μια γυναίκα απολογείται” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τόπος.

18.00: Η Αριστέα Γιάννου διαβάζει μαρτυρία νεαρής γυναίκας -θύματος έμφυλης βίας που περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Τζένης Κριθαρά “Είμαι γυναίκα γι αυτό με σκοτώνεις” το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΨΜ.

19.00: Η Ελεωνόρα Ορφανίδου διαβάζει την μαρτυρία της Λ. που δημοσιεύθηκε μέσα στην  πανδημία, στην ιστοσελίδα της  φεμινιστικής συλλογικότητας “Καμία ανοχή”.

επιμέλεια αφιερώματος: Ελεωνόρα Ορφανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα