back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά

Διαβάστε επίσης

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά, αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμούς και απομονώσεις περιγράφουν στις καταθέσεις τους για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» που ερευνούν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων.

Οι έρευνες της δικαιοσύνης συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης άμεσα ώστε αν προκύψουν ενδείξεις να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Εν τω μεταξύ, σοκάρει η καταγγελία εθελόντριας – παιδαγωγού στη δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στην ΕΡΤ για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά και βρέφη.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, είχε ενημερώσει σχετικά με τα όσα είχε δει τον πατέρα Αντώνιο, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε εγγράφως τα περιστατικά κακοποίησης.

Η επιστολή στην ΕΛ.ΑΣ. της πρώην εθελόντριας – παιδαγωγού της Κιβωτού:
«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη, σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού. Ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού!!!»

Όπως περιγράφει η ίδια αποκλειστικά στην ΕΡΤ «Την Ευγενία την καημένη την είχαν διαλύσει εκεί μέσα. Της έριχναν ξύλο γιατί αντιδρούσε. Είναι δυνατόν να παίρνεις ένα παιδί και να το κοπανάς μέσα στην τουαλέτα στο καπάκι και το καπάκι να γίνεται θρύψαλα; Το είδα εγώ με τα μάτια μου το καπάκι. Με πόση δύναμη χτύπησε αυτό το παιδί για να σπάσει το καπάκι;»

Όπως υποστηρίζει η ίδια, είχε επικοινωνήσει και με τον πατέρα Αντώνιο ενημερώνοντας τον για την κακοποίηση των παιδιών. «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Η εθελόντρια παιδαγωγός στην επιστολή της μιλούσε και για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Στην επιστολή της στην ΕΛ.ΑΣ., η πρώην εθελόντρια παιδαγωγός της Κιβωτού είχε σημειώσει: «17:00 μ.μ – 22:00 μ.μ. αναλαμβάνει τα βρέφη μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική γλώσσα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φεύγει στις 22:00 μ.μ., πολλές φορές χωρίς να έχουν κοιμηθεί τα μωρά και από εκεί και πέρα μέχρι το άλλο πρωί που φτάνω εγώ, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τα βρέφη. Η διεύθυνση ποτέ δεν προσλαμβάνει ένα άτομο για τη νύχτα αλλά βάζει τα 15χρονα κορίτσια του ιδρύματος να εκτελούν νυχτερινά χρέη παιδαγωγού».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν:

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων έλαβε επιστολή απο εθελόντρια -παιδαγωγό. Αστυνομικοί πήγαν στην δομή έλαβαν καταθέσεις χωρίς να επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. Ενημερώθηκε η εισαγγελία όπου και διαβιβάστηκε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί» .

Στην ίδια επιστολή γινόταν αναφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες και σε ληγμένα τρόφιμα με σκουλήκια, από δωρεές, τα οποία συσσωρεύονταν σε αποθήκες και στη συνέχεια δωρίζονταν σε γιορτές στους εργαζόμενους ενώ χρησιμοποιούνταν και στην κουζίνα του ιδρύματος.

Σε βάθος οικονομικός έλεγχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διετάχθη από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για γενικευμένο οικονομικό έλεγχο στη δομή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, η Αρχή δεν δεσμεύεται από φορολογικό, τραπεζικό ή άλλο απόρρητο και έτσι προχωρούν αιτήματα προς τις τράπεζες για άνοιγμα λογαριασμών τόσο του νομικού προσώπου όσο και των φυσικών προσώπων, του π. Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, στενών συνεργατών τους και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αντικαταστάθηκε με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Πάντως, οι εισαγγελικές έρευνες ποινικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις εντολές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα