back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το σε ποια κυβέρνηση ανήκει η πατρότητα του νομοθετικού πλαισίου, που οδήγησε στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ήρε την προστασία», ενώ προς επίρρωση των ισχυρισμών του, παρέπεμψε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΜεΡΑ25, όπου αναφέρεται ότι «η επιδρομή στην ιδιωτική περιουσία άρχισε με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, τα ξίφη τους για το ίδιο θέμα, διασταύρωσαν στην Επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο. Ο τελευταίος, επέμεινε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κατηγορώντας τον υπουργό για χυδαία ψέματα.

Απαντώντας ο κ. Σκυλακάκης, επανέλαβε ότι η δημοσίευση του πλειστηριασμού του διαμερίσματος της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού,έγινε στις 20 Μαρτίου 2019, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Λέτε ψέματα ακόμα και όταν κατηγορείτε κάποιον ότι λέει ψέματα», είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα