back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Καναδάς τις εντυπώσεις, το Βέλγιο τη νίκη

Διαβάστε επίσης

Με γκολ του Μιτσί Μπατσουαγί στην εκπνοή του ημιχρόνου το Βέλγιο επικράτησε 1-0 του Καναδά στην Αλ Ραγιάν, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Καλύτερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ο Καναδάς, έχασε πέναλτι με τον Αλφόνσο Ντέιβις, που «νικήθηκε» από τον Τιμπό Κουρτουά.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι sτο πρώτο ημίχρονο δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, όμως, η αποτελεσματικότητα και η απόλυτη συγκέντρωση είναι αναπόσπαστα και ίσως τα πλέον καθοριστικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Aπό τη στιγμή που ο Καναδάς απέτυχε να αξιοποιήσει την υπεροχή του -καθολική σε ορισμένα διαστήματα- και παράλληλα αιφνιδιάστηκε σε μία φαση, τότε το Βέλγιο δίκαια πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο 44΄ ο Αλντερβάιρελντ «γέμισε» από την άμυνα, ο Μπατσουαγί έφυγε ταχύτατα στο χώρο και σούταρε δυνατά για το 1-0, συλλαμβάνοντας… κοιμώμενους τους Καναδούς σέντερ μπακ.

Μέχρι τότε, όμως, η αμερικανική ομάδα ήταν κυρίαρχη. Στο 11΄ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καράσκο από σουτ του Μπιουκάναν. Ο Αλφόνσο Ντέιβις ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν όμως κακή και ο Κουρτουά απέκρουσε.

Ακόμα και μετά το γκολ των Βέλγων, λίγο έλειψε να έλθει η ισοφάριση με τον Μπιουκάναν να αστοχεί απελπιστικά από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο παίκτης αυτός μαζί με τον Ντέιβις, τον Τζόναθαν Ντέιβιντ και τον Γιουστάκιο δημιούργησαν φοβερά προβλήματα στη βελγική άμυνα και ο Μαρτίνεθ θα έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάπαυλα αλλιώς το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους πρωταθλητές CONCACAF.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Νεντόνκερ, Βίτσελ, Καράσκο (46΄ Μενιέ), Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς (46΄ Ονάνα), Εντέν Αζάρ (62΄ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78΄ Οπεντά)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν, Τζόνστον, Μίλερ, Βιτόρια, Γιουστάκιο (81΄ Μίλαρ), Χόιλετ (58΄ Λάριν), Χάτσινσον (58΄ Κονέ), Λαριέα (74΄ Αντεκούγκμπε), Μπιουκάναν (81΄ Οσόριο), Ντέιβις, Ντέιβιντ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα