back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Να υπάρξει φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών

Διαβάστε επίσης

Να υπάρξει φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών ζήτησε ο Αλέξης Τσιπρας, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο «Circle The Med Forum 2022».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η μείωση των ανισοτήτων τόσο μεταξύ των χωρών της περιοχής όσο και εντός τους αποτελούν δύο στόχους που πρέπει να τεθούν ταυτόχρονα και από κοινού, και υπό αυτό το πρίσμα να τεθεί το νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο στον χώρο της Μεσογείου.

«Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κοστίζει ακριβά και κάποιος πρέπει να την πληρώσει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των πολλών.

«Αν την πληρώσουν οι πολλοί, που κατέχουν ελάχιστο μέρος του πλούτου του πλανήτη, τότε θα είναι μια διαδικασία οικονομικά εξοντωτική που θα διαρρήξει την κοινωνική συνοχή και θα επιφέρει μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων και αρνητών κλιματικής κρίσης. Αν όμως την πληρώσουν οι λίγοι και ισχυροί, τότε η ενεργειακή μετάβαση θα είναι αμοιβαία επωφελής και για το κλίμα και για τις κοινωνίες» τονισε μεταξύ άλλων.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα