back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αττική Οδός: Διόδια στα 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

Διαβάστε επίσης

Μειωμένα διόδια στις διελεύσεις της Αττικής Οδού προβλέπει ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του αστικού αυτοκινητοδρόμου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, «οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,5 ευρώ ανά διέλευση».

Με δήλωσή του ο κ. Καραμανλής έθεσε τέλος στη συζήτηση για κλιμακωτά διόδια, κάνοντας λόγο για «ανεδαφικές απόψεις χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη». Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η τιμή διέλευσης για τα αυτοκίνητα είναι 2,8 ευρώ και με τη νέα σύμβαση, από το φθινόπωρο του 2024 οπότε και λήγει η παρούσα σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 2,5 ευρώ.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα