back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Δεκέμβριο για το 90% των νοικοκυριών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πριν από λίγο του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Για το φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ θα δώσει οριζόντια επιδότηση 15 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, μέτρο που αφορά 700.000 οικιακούς καταναλωτές.

 

Βυθισμένοι στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση εκατομμύρια Ουκρανοί, εν μέσω ψύχους, καθώς το ενεργειακό σύστημα της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Όπως έδειξαν δορυφόροι της NASA, τη νύχτα από το διάστημα η Ουκρανία φαίνεται ένα μαύρο κομμάτι στη Γη.

Στο Κίεβο, όπου ζουν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, το 60% των κατοίκων είναι χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για ενδεχόμενες “θανατηφόρες επιπτώσεις” για εκατομμύρια πολίτες, που πιθανόν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας “ζέστη και ασφάλεια”.

 

Συνεδριάζει σε μία ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί τάπητος θα τεθεί το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ, για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών και την κυβερνοασφάλεια, καθώς και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ψυχική υγεία. Στόχος είναι το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας και να ψηφιστεί πριν από τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός.

Και τρίτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην εργαζόμενοι.

Συνεχίζονται και οι σαρωτικοί έλεγχοι από την οικονομική αστυνομία.

Μετά τις έρευνες στη δομή στον Κολωνό ελέγχεται και η δομή στη Χίο, ενώ τις επόμενες ημέρες ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί των 5 πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου και του πατέρα Αντώνιου, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 984 οι Αρχές θα εξετάσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους πριν από τη λειτουργία της οργάνωσης και σε περίπτωση που διαπιστωθούν «αδικαιολόγητες» και υπέρογκες μεταβολές θα τους καλέσουν να καταθέσουν. Την τετραετία 2017 – 2021 η «Κιβωτός» είχε δωρεές ύψους 27,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Mega.

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η σημερινή.

Ο Αθήνα 9,84, και φέτος, μέσα από το πρόγραμμά του, προσπαθεί να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές μιας πραγματικότητας που αποτελεί πλέον παγκόσμια πανδημία.

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί διαβάζουν ιστορίες κοριτσιών, γυναικών και θηλυκοτήτων που έχουν στον πυρήνα τους τη βία, την έλλειψη σεβασμού, αξιοπρέπειας και εγγενούς ισότητας. Ως τις 7 το απόγευμα, στο +5’ κάθε ώρας, θα μεταδίδονται ηχογραφημένα αποσπάσματα από ιστορίες της διπλανής πόρτας.

 

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τη νύχτα στην Ομόνοια μετά από ελέγχους που έγινε στο όχημα που επέβαιναν και στο οποίο εντοπίστηκε όπλο χωρίς άδεια.

Ανάμεσά τους, 22χρονος γνωστός τραπερ που είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και τον περασμένο Μάιο.

 

Στήνεται στην πλατεία Συντάγματος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας. Το έλατο, που μεταφέρθηκε από το Καρπενήσι, έχει ύψος 21 μέτρα και θα το φωτίσουν 6.000 λαμπιόνια.

 

Αυξημένες κρατήσεις ενόψει των Χριστουγέννων σε πολλές περιοχές της χώρας δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση θα είνια ιδιαίτερα αυξημένη κυρίως σε σημεία με χιονοδρομικά κέντρα και στα ορεινά.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα