back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε αύξηση των σχεδόν μηδενικών σήμερα, επιτοκίων σε προθεσμιακές, ταμιευτηρίου και όψεως καταθέσεις, προχωρούν από τον Δεκέμβριο οι Διοικήσεις των τραπεζών, μετά από Κυβερνητικές πιέσεις. Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών τους διεμήνυσε να μειώσουν τα επιτοκιακά τους περιθώρια -δηλαδή τη διαφορά των τόκων σε χορηγήσεις και καταθέσεις- ενισχύοντας τα επιτόκια καταθέσεων και να προχωρήσουν και σε μείωση των προμηθειών που λαμβάνουν σε περιπτώσεις πιστωτικής επέκτασης όπως στη χορήγηση δανείων στεγαστικής πίστης.

 

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα “νέα δώστα όλα” και στις ψεύτικες λύσεις του λαϊκισμού” τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή και την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Όπως είπε, ο φετινός Προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στα τρία μεγάλα εθνικά ζητούμενα της συγκυρίας. Υπηρετεί δηλαδή και τη σταθερότητα και τη συνέπεια και τη συνέχεια.

Στην παρέμβαση του ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από το ταμείο ανάπτυξης εντός της ημέρας, λέγοντας συγκεκριμένα, “αναμένεται επίσης -ελπίζουμε ακόμα και σήμερα- η απόφαση για την εκταμίευση της 2ης δόσης -περίπου στα 3,5 δισ.- από το Ταμείο Ανάκαμψης. . Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους, ειπε ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε επίσης ότι εάν χρειαστεί θα συνεχιστούν οι έκτακτες επιδοτήσεις στους πολίτες, για ενέργεια και ακρίβεια. Αναφορικά με τις κριτικές που έχει δεχτεί από την αντιπολίτευση για το καλάθι του νοικοκυριού, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά. “όσοι λοιδορούν το καλάθι ας σκεφτούν τα δικά τους λάθη”

 

 

Αίτημα στην Ένωση ελληνικών τραπεζών υπέβαλε η οικονομική αστυνομία ζητώντας να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς και τις θυρίδες του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίνας Γεωργαντή και των μελών του διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου προστασίας του πολίτη, το αίτημα συμπεριλαμβάνει και εταιρίες συνδεδεμένες με τα ίδια πρόσωπα τα οποία λόγω της νομικής φύσης της ΜΚΟ, δεν υποχρεούνται σε υποβολή πόθεν έσχες άρα δεν μπορούσε να είναι γνωστό το εύρος της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Πέρα από την οικονομικό σκέλος της υπόθεσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής βίας εις βάρος παιδιών της Κιβωτού από εργαζόμενους και στελέχη της δομής τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Εν τω μεταξύ έρευνα στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου της Καλαμάτας, διεξάγουν αυτή την ώρα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας. Για την υπόθεση μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην εργαζόμενοι.

 

Νέα προθεσμία -την τρίτη κατά σειρά- για τις 21 Δεκεμβρίου έλαβε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου των δύο κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας.

 

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα -προκειμένου να ενημερωθεί για την δικογραφία- ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» η οποία μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Real group τον περασμένο Ιούλιο. Στον 27χρονο ασκήθηκε δίωξη μεταξύ άλλων για εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και παράνομη κατοχή όπλων.

 

 

Από 6 έως 17 λεπτά την κιλοβατώρα ανάλογα με τον πάροχο θα πληρώσουν για τον Δεκέμβριο οι καταναλωτές για ηλεκτρική ενέργειας μετά τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. . Για το φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ θα δώσει οριζόντια επιδότηση 15 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, μέτρο που αφορά 700.000 οικιακούς καταναλωτές.

 

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Κατοικία και τη Στεγαστική πολιτική. Στόχος του προγράμματος είναι η ανέγερση 2.500 κοινωνικών κατοικιών για 5.000 ωφελούμενους νέους έως 39 ετών.

 

Στην οριοθέτηση του συστήματος χορήγησης διατακτικών σίτισης στους εργαζόμενους, προέβη το υπουργείο Εργασίας με διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την κοινωνική κατοικία, το οποίο έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ονομαστικές διατακτικές σίτισης έως 6 ευρώ ανά εργάσιμη ημέρα, δεν περιλαμβάνονται στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, δεν θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ούτε υπόκεινται σε κοινωνικο-ασφαλιστικές εισφορές. Περισσότερα στο 3 w.athina984.gr.

 

 

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία», διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανοίγει παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις εργασίες τους.

Για τεράστια νομική και πολιτική ήττα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

 

Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος με αφορμή την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών επισκέφτηκε σήμερα την Πλατεία Συντάγματος όπου αστυνομικοί μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Τιμώντας την σημερινή ημέρα, ο Αθήνα 9,84, και φέτος, μέσα από το πρόγραμμά του, προσπαθεί να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές μιας πραγματικότητας που αποτελεί πλέον παγκόσμια πανδημία.

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί διαβάζουν ιστορίες κοριτσιών, γυναικών και θηλυκοτήτων που έχουν στον πυρήνα τους τη βία, την έλλειψη σεβασμού, αξιοπρέπειας και εγγενούς ισότητας. Ως τις 7 το απόγευμα, στο +5’ κάθε ώρας, θα μεταδίδονται ηχογραφημένα αποσπάσματα από ιστορίες της διπλανής πόρτας.

 

Σε εξέλιξη η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα