back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στις 13 Δεκεμβρίου στο 5ο κατά σειρά έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ως τότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών- μελών, αφού στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών δεν βρέθηκε κοινός τόπος. Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα αρνήθηκαν να εγκρίνουν τους κανονισμούς αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής αλληλεγγύης εάν προηγουμένως δε βρεθεί ικανοποιητική λύση ως προς διορθωτικό μηχανισμό. 

Την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ΤΣίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Σημείωσε ότι το υπό συζήτηση πλαφόν – που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση. 

Στην περίπτωση που τεθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τις απόπειρες ενός αριθμού δυτικών χωρών να επιβάλουν περιορισμούς στην τιμή του ρωσικού αργού», καθώς ΕΕ και οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη μέγιστη τιμή του ρωσικού πετρελαίου που εισάγουν. 

Αυξήσεις στο 94,6% των συνταξιούχων, διπλές αυξήσεις σε σχεδόν 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες συνταξιούχους, τριπλές αυξήσεις σε περίπου 185.000 και μια επιπλέον σύνταξη σε έναν στους 2 συνταξιούχους προκύπτουν από την ανάλυση των τελικών στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και που λαμβάνουν υπόψιν όλες τις επικείμενες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του έτους. 

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανοίγει παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις εργασίες τους, καθώς έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί εως τα τέλη του έτους, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.  

Στο «μικροσκόπιο» και τρίτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ανήλικο και προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού. 
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποιήσεις, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τα οικονομικά της οργάνωσης, στην οποία συμμετέχει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. 

Στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων προερχόμενων από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, εντοπίζει το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τη ΜΚΟ Human Rights 360 και το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. 
Η Αρχή, που προχώρησε ήδη σε πάγωμα λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της Οργάνωσης στο πόρισμά της φαίνεται να εντοπίζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη της έχουν ιδιοποιηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Στην Αίγυπτο, αρχαιολόγοι εντόπισαν αρκετές μούμιες με χρυσές γλώσσες σε αρχαίους τάφους στο Δέλτα του Νείλου, στην περιοχή της Μενούφια, κοντά στο Κάιρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας. 
Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Μπαχά αλ Νάγκαρ «η χρυσή γλώσσα αποσκοπούσε στο να διασφαλιστεί η ομιλία στη μεταθανάτια ζωή». 

Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε το χθεσινό πρόγραμμα στο Μουντιάλ του Κατάρ, η Βραζιλία νίκησε την Σερβία με 2-0. 
Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 86-76. 

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα