back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φον ντερ Λάιεν: Εντονότερη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία για αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και θέρμανσης

Διαβάστε επίσης

“H EE θα εντείνει τις προσπάθειες να παράσχει στην Ουκρανία την απαραίτητη στήριξη για να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και την θέρμανση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη δήλωσή της, είπε ότι η ΕΕ προετοιμάζεται για χορήγηση μεγάλων δωρεών από τα κράτη-μέλη και τα αποθέματα της Κομισιόν, στην Ουκρανία, το συντομότερο δυνατόν. Θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 200 μεσαίου μεγέθους μετασχηματιστές και έναν μεγάλου μεγέθους αυτόματο μετασχηματιστή από την Λιθουανία, έναν μεσαίου μεγέθους αυτόματο μετασχηματιστή από την Λετονία και 40 γεννήτριες βαρέως τύπου από τα αποθέματα της στην Ρουμανία. “Κάθε μία από αυτές τις γεννήτριες μπορεί να ηλεκτροδοτεί αδιάλειπτα ένα νοσοκομείο μικρού ή μεσαίου μεγέθους”, διευκρίνισε.

Συμπλήρωσε, ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής της επικοινωνίας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ προς τον ουκρανικό λαό που πλήττεται από τους στοχευμένους και βάρβαρους βομβαρδισμούς των υποδομών αμάχων από τα χέρια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Tweet Ζελένσκι

Σε tweet του, ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνομιλία του με την πρόεδρο της Κομισιόν, λέγοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησαν βρέθηκε η συνεργασία, με στόχο την διασφάλιση της ενεργειακής σταθερότητας της χώρας του.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα