back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η διάσκεψη της Συμμαχίας του Ειρηνικού θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα

Διαβάστε επίσης

Διάσκεψη της ομάδας των χωρών που είναι γνωστή ως Συμμαχία του Ειρηνικού και η οποία αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ο Μεξικανός υπουργός των Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Η διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στην Πόλη του Μεξικού, αλλά αναβλήθηκε αφού απαγορεύθηκε στον πρόεδρο του Περού Πέδρο Καστίγιο να βγαίνει από τη χώρα. Ο Καστίγιο εμπλέκεται σε έρευνα για διαφθορά και το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, του επέβαλε απαγόρευση να βγαίνει από τη χώρα.

“Το σημαντικό είναι η απόφαση για την πραγματοποίηση της διάσκεψης στη Λίμα το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Εμπράρδ προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συντονισμού μιας συνάντησης ήταν δύσκολη, εξαιτίας των πολύπλοκων προγραμμάτων που είχαν οι πρόεδροι των χωρών της Συμμαχίας του Ειρηνικού.

Οι τελικές αποφάσεις για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διάσκεψης θα ληφθούν την επόμενη Τρίτη.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η διάσκεψη της Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχουν το Μεξικό, το Περού, η Κολομβία και η Χιλή, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι οι ομόλογοι του της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο και της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς θα ταξιδέψουν στο Μεξικό για να συζητήσεις ζητημάτων διευθέτησης της διάσκεψης που αναβλήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα