back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούν σήμερα να μην έχουν ηλεκτρικό, δύο ημέρες μετά τα ρωσικά πλήγματα με στόχο υποδομές κοινής ωφελείας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Ένα τρίτο των κατοικιών του Κιέβου έχουν ήδη θέρμανση, οι ειδικοί συνεχίζουν να την αποκαθιστούν στην πρωτεύουσα. Οι μισοί καταναλωτές εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό», έγραψε ο Κλίτσκο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Μέσα στην ημέρα, οι εταιρείες ενέργειας προβλέπουν να συνδέουν εναλλάξ το ηλεκτρικό σε όλους τους καταλωτές», υποσχέθηκε καθώς βρέχει και οι θερμοκρασίες πλησιάζουν στο μηδέν.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εθνικής ηλεκτρικής εταιρείας Ukrenergo, ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι, δήλωσε από την πλευρά του πως για το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα «έχει παρέλθει πλέον το πιο δύσκολο στάδιο» μετά την επίθεση.

Η ηλεκτροδότηση έχει εν μέρει αποκατασταθεί στις περιφέρειες και «το ενεργειακό σύστημα έχει συνδεθεί και πάλι με το ενεργειακό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο Κουντρίτσκι στο Facebook.

Εκατομμύρια Ουκρανοί πέρασαν τη χθεσινή ημέρα χωρίς ηλεκτρικό, ιδιαίτερα στο Κίεβο, την επομένη μαζικών ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων με στόχο και πάλι τις υποδομές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Αυτή η ρωσική στρατηγική έχει χαρακτηριστεί «έγκλημα πολέμου» από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα