back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την αναστολή για ακόμη δύο χρόνια της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως και της επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Επίσης θα συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς για μειωμένους και υπερμειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια, τουριστικό πακέτο, εισιτήρια θεάτρου κ.λπ. Παράλληλα, αρχίζει η διαδικασία για αλλαγή – μείωση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που οι Δήμοι θα υποβάλλουν ενστάσεις.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση των 3,56 δισ. ευρώ, επιδοτήσεων και δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2023. Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη την Ελλάδα για την επαρκή πρόοδο στην εφαρμογή του εθνικού της σχεδίου ανάκαμψης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια εξελέγη επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης). Θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Δεκεμβρίου και η θητεία του θα είναι πενταετής. Ο 64χρονος Γκραμένια, διαδέχεται τον Γερμανό, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ήταν για δέκα χρόνια επικεφαλής του ταμείου.

Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου δομής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε και έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μετά τις παραλείψεις και παρατυπίες που διαπίστωσαν κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία. Έλεγχοι έγιναν χθες στη δομή στην Καλαμάτα, όπως και στο παράρτημα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες αποδείξεις και τιμολόγια βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων κοντά στη δομή στην Καλαμάτα όπως και στην δομή της Χίου. Εν τω μεταξύ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη η υπεύθυνη της Κιβωτού στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε κλειδωμένο σε συρτάρι ένα περίστροφο. Η ίδια δήλωσε ότι το όπλο είχε εντοπιστεί εντός της δομής κατά τις εργασίες για την έναρξη λειτουργίας της, πριν από 2 χρόνια και από τότε βρισκόταν, όπως είπε, κλειδωμένο σε ένα συρτάρι.

Νέες κατηγορίες προϊόντων που αφορούν στους καταναλωτές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, προστίθενται από την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, στο «καλάθι του νοικοκυριού». Επίσης θα υπάρξουν συγχωνεύσεις προϊόντων, διεύρυνση άλλων και διαγραφή της κατηγορίας τσάι ή χαμομήλι. Όλες οι προσθήκες και αλλαγές, στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Τραγική η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου περισσότερα από έξι εκατομμύρια νοικοκυριά, σε Κίεβο, Οδησσό, Λβιφ και Βινίτσια παραμένουν στο σκοτάδι μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στη χώρα. Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε δημόσια τον δήμαρχο του Κιέβου επειδή, όπως είπε, δεν έκανε αρκετή καλή δουλειά στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στις διαθέσιμες υπηρεσίες τους.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα