12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ένοχη για σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση κρίθηκε από το Αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 47χρονη εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό της πόλης, η οποία είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από τις σε βάρος της καταγγελίες για άσκηση σωματικής βίας σε τουλάχιστον 10 βρέφη του σταθμού.

Το δικαστήριο, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό επιβάλλοντας ποινή 3ων ετών και εννέα μηνών, χωρίς αναστολή. Η κατηγορούμενη ωστόσο, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’, με τους εισαγγελείς ανηλίκων να λαμβάνουν καθημερινά καταθέσεις. Σε εξέλιξη και ο οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής προανήγγειλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με ‘’έναυσμα’’ όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές’’. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο έλεγχος θα επικεντρωθεί ‘’στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρεχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων.»

Ήδη μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο εμπειρογνωμόνων σε δομή φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν στο φως σοκαριστικά στοιχεία για απόκρυψη θανάτων φιλοξενουμένων καθώς και σωρεία σοβαρών ανεπαρκειών στη λειτουργία της δομής.

“Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές, οι οποίες θα φέρουν και πάλι τη Ν.Δ πρώτη και αυτοδύναμη“, ανέφερε από την Καλλιθέα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα “θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;”

Αφού ο κ. Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

‘’Με τον λαό ή με τα αρπακτικά της περιουσίας του.. Αυτά είναι τα μοναδικά ουσιαστικά διλήμματα σήμερα’’ είπε νωρίτερα μιλώντας από την Νέα Ιωνία, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το σύστημα Predator αναμένεται να απασχολήσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου. Έχουν κληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος θα παραστεί, καθώς και οι κύριοι Λαβράνος, Mπίτζιος και Ντίλιαν.

Το ζήτημα επαναφέρει η εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θύματα των παρακολουθήσεων έπεσαν μεταξύ άλλων ο ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, υπουργοί και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει ‘’πρωτοφανή Συνταγματική και Δημοκρατική εκτροπή’’ στον πρωθυπουργό.

Στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης επεκτείνονται οι έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σύμφωνα με Navtex που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

48μηνη αναστολή στην επιβολή φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με το οποίο αναστέλλεται και η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα. Παράλληλα, αρχίζει η διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, στις περιπτώσεις σχετικών ενστάσεων από ενδιαφερόμενους Δήμους.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προδημοσιευτεί ο οδηγός του προγράμματος για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας, με την ενίσχυση να φθάνει έως και το 60% του κόστους, για μονάδες ισχύος έως 10 κιλοβάτ.

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ, 67 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι σε Αργυρούπολη – Ελληνικό και Γλυφάδα για την ασφαλή διεξαγωγή του 40ου Αγώνα Δρόμου Υγείας 10 χιλιομέτρων.

Ανοιχτή για τους καταναλωτές θα είναι αύριο η αγορά με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Για την 2η αγωνιστικής του Γ΄ και του Δ΄ ομίλου του Μουντιάλ,

Αργεντινή – Μεξικό: 2 – 0

Γαλλία – Δανία: 2 – 1

Τυνησία – Αυστραλία: 0 – 1.

Πολωνία – Σαουδική Αραβία: 2 – 0

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 12,7 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα